Περιφέρεια

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΓΕΝΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

Στα πλαίσια των εθιμοτυπικών επισκέψεων που πραγματοποιεί η Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Ξάνθης με υπηρεσιακούς παράγοντες, την Πέμπτη 15-02-2024 αντιπροσωπεία της Ένωσης συναντήθηκε με τον νέο Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης Υποστράτηγο κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ Ιωάννη, μετά και την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του.

Η αντιπροσωπεία τον συνεχάρη για την προαγωγή του και την θέση που ανέλαβε, καθώς και του ευχήθηκε καλή δύναμη και υπομονή στο σύνολο των ζητημάτων που καλείται να διαχειριστεί.

Έπειτα η συζήτηση επικεντρώθηκε στη σοβαρή έλλειψη αστυνομικού προσωπικού της Δ/νσης μας, με ότι επακόλουθα αυτό δημιουργεί στην υπηρεσιακή και προσωπική ζωή των συναδέλφων.

Από μεριάς μας κατέστη σαφές ότι οι εργασιακές συνθήκες των συναδέλφων μας αποτελούν αδιαπραγμάτευτο ζήτημα για εμάς, με την ασφάλεια των πολιτών της Ξάνθης να αποτελεί το κύριο μέλημα μας.

Από την μεριά του ο κύριος Γενικός, ο οποίος έχει θητεύσει παλαιότερα ως Αστυνομικός Διευθυντής στην Ξάνθη και γνωρίζει την πλειοψηφία των ζητημάτων, δήλωσε ότι δυστυχώς η έλλειψη αστυνομικού προσωπικού απασχολεί το σύνολο της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης, αλλά αυτό δεν αποτελέσει δικαιολογία για την καταπάτηση των δικαιωμάτων των αστυνομικών. Επίσης μας δήλωσε ότι από πλευράς ηγεσίας, τόσο φυσικής όσο και πολιτικής προωθούνται μια σειρά από ενέργειες, που σκοπό θα έχουν την καλύτερη και σωστότερη λειτουργία του Σώματος, με την ίδρυση τμημάτων Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων να αποτελεί μία από αυτές, αίτημα που από μεριάς της Ένωσης ήταν πάντα στις πάγιες προτάσεις μας. Τέλος ο κύριος Γενικός δήλωσε ότι θα επιχειρήσει μια συνάντηση με τα συνδικαλιστικά όργανα των αστυνομικών της Περιφέρειας, προκειμένου να εξαλειφθούν μακροχρόνιες αδικίες.

Τέλος και οι δύο πλευρές ευχήθηκαν να υπάρχει μια αγαστή και αρμονική συνεργασία, με σκοπό την αντιμετώπιση των θεμάτων που θα κληθεί να διαχειριστεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση και η Διεύθυνση Αστυνομίας Ξάνθης, πάντα με επίκεντρο τον αστυνομικό και την ασφάλεια του πολίτη της Περιφέρειας.

Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button