Σε λειτουργία από την 1η Μάρτιου

Αποφασισμένοι να θέσουν σε λειτουργία από τον ερχόμενο Μάρτιο το Κέντρο Υγείας Αβδήρων δηλώνουν ο αναπληρωτής πρόεδρος του νοσοκομείου, κ. Βασίλης Χατζηαποστόλου και η Δήμαρχος Αβδήρων, κ. Εύα Τσακίρη.
Ήδη έχουν δρομολογηθεί όλες οι σχετικές διαδικασίες που αφορούν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που θα στελεχώσει το Κέντρο Υγείας, έτσι ώστε από την 1η Μαρτίου να είναι έτοιμο να προσφέρει τις υγειονομικές του υπηρεσίες στους κατοίκους της παραλιακής ζώνης.

Αποφασισμένοι να θέσουν σε λειτουργία από τον ερχόμενο Μάρτιο το Κέντρο Υγείας Αβδήρων δηλώνουν ο αναπληρωτής πρόεδρος του νοσοκομείου, κ. Βασίλης Χατζηαποστόλου και η Δήμαρχος Αβδήρων, κ. Εύα Τσακίρη.


Ήδη έχουν δρομολογηθεί όλες οι σχετικές διαδικασίες  που αφορούν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που θα στελεχώσει το Κέντρο Υγείας, έτσι ώστε από την 1η Μαρτίου να είναι έτοιμο να προσφέρει τις υγειονομικές του υπηρεσίες στους κατοίκους της παραλιακής ζώνης.


Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι κτιριακές εγκαταστάσεις του  Κέντρου Υγείας Αβδήρων  έχουν ολοκληρωθεί από το περασμένο καλοκαίρι και ακολούθησε ο ξενοδοχειακός και ιατρικός εξοπλισμός.  Με ολοκληρωμένες όλες τις υποδομές του ανέμενε και την προκήρυξη των θέσεων του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καλύπτοντας έτσι το κενό στο έμψυχο κομμάτι για τη λειτουργία του Κέντρου.


Μεσολάβησαν όμως οι εθνικές εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου αναστέλλοντας όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, όσον αφορά την πρόσληψη προσωπικού.


Τώρα πλέον τα όποια εμπόδια υπερκεράστηκαν, η προκήρυξη για μόνιμο προσωπικό έχει βγει, ενώ ήδη έχει γίνει και η πρόσληψη συμβασιούχων για την άμεση λειτουργία του.


Προσωπικό στοίχημα φέρεται να είναι πλέον για το Διοικητή του νοσοκομείου Ξάνθης, Βασίλη Χατζηαποστόλου η άμεση λειτουργία του υπερσύγχρονου Κέντρου Υγείας Αβδήρων.


Ανεξάρτητα από τα αν θα κάθεται μέχρι τότε στην καρέκλα του προέδρου, ή το ποιος θα είναι ο νέος ΔΥΠΕΑΡΧΗΣ, για τον κ. Χατζηαποστόλου θεωρείται ειλημμένη απόφαση η λειτουργία του Κέντρου από την πρώτη μέρα του ερχόμενου μήνα.


Μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών της προκήρυξης για την έλευση του μόνιμου προσωπικού μέσω την προκήρυξης, το Κέντρο Υγείας Αβδήρων θα λειτουργήσει με τη στήριξη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου Ξάνθης, καθώς και των συμβασιούχων που έχουν προσληφθεί για το σκοπό αυτό.


Σε πρώτη φάση θα στελεχωθεί με το άκρως απαραίτητο αριθμό νοσηλευτών και ιατρών που απαιτείται για να καλυφθούν οι βάρδιες υπηρεσίας, έτσι ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες επί 24ωρου βάσεως.


Γεγονός πάντως είναι πως όταν ανοίξουν οι πύλες του Κέντρου Υγείας Αβδήρων για τους κατοίκους των δήμων της πεδινής περιοχής, όπως των Αβδήρων, της Βιστωνίδας και του Τοπείρου, θα προσφέρει μια σημαντική ανάσα στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου Ξάνθης, βάζοντας παράλληλα ένα τέλος στην ταλαιπωρία των ασθενών της παραλιακής ζώνης του νομού.


Θα έχουν πλέον σε απόσταση αναπνοής από τον τόπο κατοικίας τους ένα σύγχρονο Κέντρο Υγείας που θα μπορεί να τους παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.


«Η λειτουργία του, μέσα στο Μάρτιο-προσωπικά δεν δηλώνω ότι θα ξεκινήσει  και από την πρώτη του μήνα-θα συμβάλλει καθοριστικά στην πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη των κατοίκων  της πεδινής περιοχής, που δε θα χρειάζεται πλέον να τρέχουν στο νοσοκομείο της Ξάνθης για μια ακτινογραφία ή εξέταση αίματος και γενικά για απλά και καθημερινά περιστατικά. Θα βοηθήσει στην αποσυμφόρηση της λειτουργίας του νοσοκομείου, έργου του οποίου είναι να προσφέρει δευτεροβάθμια περίθαλψη, ενώ σημαντικός θα είναι και ρόλος του στην αντιμετώπιση των τροχαίων, που μην ξεχνάτε την καλοκαιρινή περίοδο αυξάνονται στην παραλιακή ζώνη του νομού μας», δήλωσε στον «Α»  η δήμαρχος Αβδήρων , κ. Εύα Τσακίρη.


Μετά λοιπόν από τρεις υπουργούς Υγείας, το Νικήτα Κακλαμάνη- επί υπουργίας του εγκρίθηκε η δημιουργία του-, το Δημήτρη Αβραμόπουλο-επί υπουργίας το θεμελίωσε και με την νυν, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου- η οποία ίσως να το εγκαινιάσει- το Κέντρο Υγείας Αβδήρων είναι πλέον θέμα ημερών για να ξεκινήσει τη λειτουργία του.


 


                                                                               Δέσποινα Γκούμα


 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button