Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ «ανοίγει» τις Ευρωεκλογές

Την αυλαία της προεκλογικής περιόδου-έστω κα άτυπα- για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου, άνοιξε χθες η Ν.Ε του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Ξάνθης με τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες στους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης, προκειμένου να τους ενημερώσει για τα αποτελέσματα του πρόσφατου Διαρκές Συνεδρίου τους, αλλά και για τις εσωκοματικές διαδικασίες για την κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου.

    Την αυλαία της προεκλογικής περιόδου-έστω κα άτυπα- για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου, άνοιξε χθες η Ν.Ε του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Ξάνθης με τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες στους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης, προκειμένου να τους ενημερώσει για τα αποτελέσματα του πρόσφατου Διαρκές Συνεδρίου τους, αλλά και για τις εσωκοματικές διαδικασίες για την κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου.


    Έτσι χθες το μεσημέρι σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, ο Γραμματέας της νομαρχιακής οργάνωσης Νίκος Καλιαμπάκας μαζί με το μέλος, κ.  Γραμπούνη μιλώντας στους δημοσιογράφους παρουσίασαν το πρόγραμμα, 400 σελίδων, του ΣΥΝ για την  κοινωνία, το οποίο και εγκρίθηκε από το Συνέδριο.


   Όπως σημείωσε ο κ. Καλιαμπάκας, πρόκειται για μια σειρά προτάσεων άμεσα εφαρμόσιμες και πάντα προς όφελος της κοινωνίας.


   «Είναι ένα πρόγραμμα διακυβέρνησης με όραμα και φυσικά ανοιχτό για προσθήκες και φυσικά αναφέρομαι από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η συμβολή του ΣΥΝ πριν από τις εκλογές, όπου το πρόγραμμα αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μπούσουλας και από το ΣΥΡΙΖΑ  στη διάσκεψη που θα γίνει  μέσα στον Απρίλιο».


   Παράλληλα ο γραμματέας της ΝΕ ΣΥΝ Ξάνθης τόνισε ότι το Συνέδριο διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα ενώ διέψευσε κατηγορηματικά τα πρωτοσέλιδα αθηναϊκών εφημερίδων που έκαναν λόγο για έντονες διαφωνίες μέχρι και διάσπαση.


   Απαντώντας στο ερώτημα για το αν ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ είναι ανοιχτός σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, σημείωσε πως το πρόγραμμα διακυβέρνησης που παρουσίασαν δεν προσδοκά, αλλά ούτε αποκλείει προτάσεις για συνεργασία, μέσα πάντα από τις γνωστές προγραμματικές θέσεις και αρχές του.


   Ενώ για το αν βλέπει πρόωρες εκλογές, ο Νίκος Καλιαμπάκας σημείωσε  «θα ήταν παράτολμη κάθε πρόβλεψη. Τα πράγματα είναι πάρα πολύ ρευστά. Υπάρχουν συνεχείς εναλλαγές στο πολιτικό παιχνίδι. Ίσως βέβαια και να πάμε σε διπλές εκλογές τον Ιούνιο. Ο Καραμανλής περιμένει το καλό timing για να αποφασίσει».


Σχολιάζοντας τα επεισόδια του περασμένου Δεκεμβρίου και την εξέγερση των νέων οι κκ Καλιαμπάκας και Γραμπούνης υπογράμμισαν για άλλη μια φορά πως ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ δε διστάζει να παίρνει θέση για όλα τα θέματα που αφορούν και προβληματίζουν την κοινωνία, ανεξάρτητα από το οποιοδήποτε κόστος, σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ που περιμένουν ως ώριμο φρούτο να πέσει η Ν.Δ., προσθέτοντας πως ο ΣΥΝ δε λειτουργεί δημοσκοπικά.


Για την παγκόσμια οικονομική κρίση τα δυο τοπικά στελέχη του ΣΥΝ σημείωσαν πως οι ιδέες και οι προτάσεις της Αριστεράς είναι πιο επίκαιρες από ποτέ.


«Με το ίδιο φάρμακο που προκάλεσε παρενέργειες σε ένα ασθενή, δεν μπορείς να του το δώσεις για να του γιατρέψεις τις παρενέργειες. Θέλουμε καινούριες ιδέες και εδώ έρχεται η Αριστερά που πιστεύει ότι μέσα από κρατικές παρεμβάσεις και κρατικοποίηση τραπεζών και φορέων μπορείς να δώσεις ώθηση στην Αγορά  και να δημιουργήσεις νέες  θέσεις εργασίας».


 Οι εσωκομματικές για το ευρωψηφοδέλτιο


 Στις 8και 9 Μαρτίου  θα πραγματοποιηθεί και στην Ξάνθη το «δημοψήφισμα»-όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Γραμματέας της Νομαρχιακής, Νίκος Καλιαμπάκας, των μελών των ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και της νεολαίας του, προκειμένου να εκφράσουν την προτίμησή τους σε κάποιο από τα πρόσωπα που έχουν θέσει υποψηφιότητα για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις Ευρωεκλογές του ερχόμενου Ιούνη.


Συγκεκριμένα  την Κυριακή 8 Μαρτίου και τη Δευτέρα 9 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν οι εσωκομματικές εκλογές για την πρόκριση των υποψηφίων που θα καταλάβουν τις τρεις θέσεις( 1-3-5) του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς οι υπόλοιπες θέσεις θα καλυφθούν από τις υπόλοιπες συνιστώσες του.    


 Οι δύο υποψηφιότητες που αναμένεται κυρίαρχα να αναμετρηθούν είναι του νυν ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Δημήτρη Παπαδημούλη και του Γραμματέα του κόμματος, του Νίκου Χουντή.


Όσο για τις υπόλοιπες υποψηφιότητες είναι , οι Γεωργάτος Γεράσιμος, Γουργούρη Φανή, Θεοδωρακοπούλου Νατάσα, Μαυρέλος Βασίλης, Μπιτσαξή Ελένη, Μπονόβολιας Νίκος, Νικολαϊδης Γρηγόρης, Πιλαλής Χρήστος, Πολίτου Νάνη, και Τριγάζης Πάνος.


Τα μέλη και η νεολαία του ΣΥΝ Ξάνθης θα μπορεί να προσέρχεται στα γραφεία του κόμματος για να ψηφίσει, από τις  10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι και από το τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 8 το βράδυ.


«Ανοίγουμε λοιπόν τις διαδικασίες για τις ευρωεκλογές και μάλιστα με τον πλέον δημοκρατικότερο τρόπο. Θέλω να τονίσω πω ο ΣΥΝ έχει μια παράδοση σε ότι αφορά τις ευρωεκλογές και φυσικά ένα πολύ πλούσιο έργο με σημαντικές παρεμβάσεις και ερωτήσεις στο Ευρωκοινοβούλιο από τους ευρωβουλευτές μας. Στόχος μας είναι αυτή μας τη δύναμη και το έργο να το ενισχύσουμε με μεγαλύτερη εκπροσώπηση και πάντα προς όφελος της κοινωνίας», δήλωσε στον «Α» ο γραμματέας της Ν.Ε. ΣΥΝ Ξάνθης, Νίκος Καλιαμπάκας.


                                                                          Δέσποινα Γκούμα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button