Περιφέρεια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΚΛΙΚΟΥ ΚΟΜΒΟΥ ΣΤΟ ΛΑΚΚΟ ΤΩΝ ΜΑΡΙΩΝ ΘΑΣΟΥ

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: κ. Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου

            κ. Περιφερειάρχη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: επικεφαλής Παρατάξεων ΠΣ

 

ΘΕΜΑ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΚΛΙΚΟΥ ΚΟΜΒΟΥ ΣΤΟ ΛΑΚΚΟ ΤΩΝ ΜΑΡΙΩΝ ΘΑΣΟΥ

Είμαστε αναγκασμένοι να επανέλθουμε στο θέμα της αποπεράτωσης του κυκλικού κόμβου στις Μαριές της Θάσου, αφού έχουν περάσει 11 μήνες και ούτε με την προηγούμενη διοίκηση, ούτε με τη νέα από τις 25/5/2023, από όταν δηλαδή συζητήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, δεν έχει γίνει το παραμικρό. Φυσικά ο λαός της περιοχής γνωρίζει πως τα σημαντικά έργα υποδομής που αφορούν την ποιότητα της ζωής του, ειδικά όταν αυτά κρίνονται «κοστοβόρα» και δεν αποφέρουν τα αναμενόμενα κέρδη στους κατασκευαστικούς ομίλους, δεν αποτελούν προτεραιότητα και της σημερινής διοίκησης.

Επιπλέον σας υπενθυμίζουμε τη δέσμευσή σας από τις 6/3/2024, ως διοίκηση πλέον, για την αποπεράτωση του έργου.

Παρόλα αυτά οι εργασίες για το υπό κατασκευή έργο του κυκλικού κόμβου – γέφυρας πάνω από το λάκκο των Μαριών παραμένουν στάσιμες. Ο εργολάβος που ανέλαβε το έργο διέλυσε τη σύμβαση εξαιτίας καθυστερήσεων στις πληρωμές. Το έργο προορίζεται να συνδέσει τα Λιμενάρια με τις Μαριές παρακάμπτοντας τον παραλιακό δρόμο.

Η σημερινή κατάσταση, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες με την κατακόρυφη αύξηση της τουριστικής κίνησης, στερεί από το νησί μια ουσιαστική λύση για την αποσυμφόρηση της οδικής κίνησης στο βασικό οδικό άξονα, που αντιμετωπίζει ούτως ή άλλως πολλαπλά προβλήματα στην  ασφαλτόστρωση, την οδοσήμανση, κλπ με σοβαρές συνέπειες στην ασφάλεια.

Με βάση τα παραπάνω Επερωτάται ο κ. Περιφερειάρχης:

– Αν προτίθεται να δημοπρατήσει εκ νέου το έργο;

  • Πότε μπορούν να αναμένουν οι κάτοικοι της Θάσου την αποπεράτωση του έργου;

25/4/2024

Για τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος

Κλάδης Διονύσης

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button