«Διάλειμμα με το Μουντιάλ….»

Τι και αν στη χώρα το τοπίο παραμένει θολό γύρω από τα οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα και τα πάντα να είναι ρευστά περισσότερο προς το χειρότερο και λιγότερο προς το καλύτερο, για τους ποδοσφαιρόφιλους χτύπησε το κουδούνι του διαλείμματος …..
Έφτασε η στιγμή να αφήσουν για λίγο κατά μέρους τα προβλήματα και τις σπαζοκεφαλιές για τη λύση τους και να χαλαρώσουν στην πολυθρόνα τους μπροστά από την τηλεόρασή τους, καθότι αρχίζει ή μάλλον άρχισε το μάτς…..
Το μουντιάλ, η γιορτή του ποδοσφαίρου έχει την τιμητική της από σήμερα και για ένα μήνα …..

Τι και αν στη χώρα το τοπίο παραμένει θολό γύρω από τα οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα και τα πάντα να είναι ρευστά περισσότερο προς το χειρότερο και λιγότερο προς το καλύτερο, για τους ποδοσφαιρόφιλους χτύπησε το κουδούνι του διαλείμματος …..


Έφτασε η στιγμή να αφήσουν για λίγο κατά μέρους τα προβλήματα και τις σπαζοκεφαλιές για τη λύση τους και να χαλαρώσουν στην πολυθρόνα τους μπροστά από την τηλεόρασή τους, καθότι αρχίζει ή μάλλον άρχισε το μάτς…..


Το μουντιάλ, η γιορτή του ποδοσφαίρου έχει την τιμητική της από σήμερα και για ένα μήνα …..


Και φυσικά τα βλέμματα όλων θα είναι στραμμένα στην ομάδα της Εθνικής μας….στον Ότο Ρεχάγκελ και στα παλικάρια του……


Στο χορό λοιπόν του Μουντιάλ θα κινούνται τα πάντα, ευελπιστώντας ότι για τους λάτρεις της στρογγυλής θεά μπάλας θα είναι το καλύτερο και πιο ευχάριστο διάλειμμα, αλλά και μια ευκαιρία όχι μόνο για εκτόνωση, αλλά και φόρτωση των μπαταριών…..


Πέρα βέβαια που θα ενημερωθούμε εγκυκλοπαιδικά για το Γιοχάνεσμπουργκ και τη Νότια Αφρική….


Αν και όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία που έχει η Εθνική μας με πρώτο στοίχημα να περάσει στους δεκαέξι της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου……


Ας είναι καλά τα μαθήματα βασικής εκπαίδευσης που μου έκανε ο γιος μου…..


 


Κατά τα άλλα σε τοπικό η ζωή κινείται στους δικούς της άλλοτε γοργούς και άλλοτε αργούς ρυθμούς  με τις νομαρχιακές οργανώσεις των δύο μεγάλων κομμάτων ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.  να ασχολούνται με τη διευθέτηση των εσωκομματικών τους διαδικασιών……


Το μεν κυβερνητικό κόμμα με τις υποψηφιότητες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές Α΄και Β΄ Βαθμού, για το δε της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τα της ΝΟΔΕ και του επικείμενου Συνεδρίου τέλη του μήνα…..


 


Από την άλλη οι ελληνικές οικογένειες προσπαθούν να συνέλθουν από τα σκοτσέζικα ντουζ που δέχτηκαν με το συνταξιοδοτικό –ασφαλιστικό και εργασιακό και οι μαθητές μετρούν αντίστροφα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές….


Η αγορά ξεκίνησε εκστρατεία προώθησης και στήριξης των ελληνικών και ντόπιων προϊόντων  και οι έμποροι τις προσφορές και τις πρόωρες εκπτώσεις για να δουν πελάτες στα καταστήματά τους ….


Πώς λοιπόν να μην κινδυνεύεις ανά πάσα στιγμή να υποστείς κάποιο εγκεφαλικό ή έμφραγμα….;


Και ύστερα σου λένε χαλάρωσε, μην έχεις άγχος, γιατί η ζωή είναι σύντομη…..


Συμβουλή όμως που κανείς δεν εφαρμόζει…..


Για αυτό κα η στήλη πήρε την πρωτοβουλία, όπως συνηθίζει να πράττει κατά διαστήματα, να αποσυμφορήσει το όλο κλίμα…….


Που και που το ρίχνει και λίγο στην τρελίτσα….


Ή ασχολείται με θέματα  που σου προκαλούν χαλάρωση και τη γνωστή σύσπαση στο στόμα …..


Αλλά ταυτόχρονα επιτελούν και έργο, σε ενημερώνουν εγκυκλοπαιδικά……


 


Για αυτό λοιπόν, χαλαρά, μια και διανύουμε τον πρώτο μίνι καύσωνα, καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ σας έχοντας τη φραπεδιά δίπλα σας και αφεθείτε   στην προσφορά ενημέρωσης της στήλης…..όσο δε δηλώνετε φαν του Μουντιάλ….


Η οποία με τη σειρά της τις πληροφορίες τις δανείστηκε από αλλού και κάνει και το μεσάζοντα προκειμένου να φτάσουν σε εσάς…..


Πρώτον σα συμβουλεύει αυτό το Σαββατοκύριακο να ακούσετε πολύ μουσική, έστω και αν αυτό ενοχλεί το διπλανό σας….


Χρόνια τώρα γνωρίζουμε ότι η μουσική μπορεί να χαλαρώσει και να φτιάξει τη διάθεση ακόμα και σε μαινόμενο ταύρο…..’


Εκείνο που δεν μπορούσαμε να φανταστούμε είναι ότι έχει θετική επίδραση στον πόνο και την ανοσία, ενώ βοηθάει και στην ανάρρωση από καρδιακό έμφραγμα…


Και για του λόγου το αληθές αναφέρω και το σχετικό πείραμα…..


Πείραμα πρόσφατο που έγινε στη Χαβάη, το πρώτο παγκοσμίως στο είδος του ….Χειρουργός έπαιζε πιάνο λίγο πριν από την επέμβαση και ενώ οι συνάδελφοί του έκαναν τις απαραίτητες προεγχειρητικές ετοιμασίες….


Ο ασθενής χαμογελούσε μέχρι που έδρασε η νάρκωση, ενώ στη διάρκεια του χειρουργείου όλα τα όργανα είχαν συμπεριφορά σα να ανήκαν σε υγιές σώμα….


Επίσης μελέτη του πανεπιστημίου του Ελσίνκι σε δείγματα εξήντα ανδρών και γυναικών έδειξε πως η ακρόαση μουσικής αμέσως μετά από καρδιακό έμφραγμα βοηθούσε τους ασθενείς να αναρρώσουν ταχύτερα….


Συμπέρασμα ακόμη και στην τουαλέτα θα ακούτε μουσική, κάνει καλό χαρίζει υγεία…..


 


Και μια ακόμη εγκυκλοπαιδική γνώση…..


Αν ο φίλος σας ή η φίλη σας έχει δυο- τρία διαζύγια και πέντε διαλύσεις αρραβώνα, δε φταίει εκείνη, αλλά ούτε και ο πρώην σύντροφος….


Φταίει το γονίδιό του…..το έχει στο αίμα του που λέει και ο λαός μας….


Επιστήμονες από τη Σουηδία βρήκαν γονίδιο που ευθύνεται για τα διαζύγια…..


Και αφού λοιπόν βρήκαν την αιτία , αποφάσισαν να λύσουν και το πρόβλημα…..


Πειραματίζονται στο κατάλληλο φάρμακο…..


Χάπι κατά του διαζυγίου φιλοδοξούν να φτιάξουν κάποια στιγμή οι επιστήμονες, οι οποίοι σε πρώτη φάση ανακάλυψαν το γονίδιο που ευθύνεται για τη διάλυση των γάμων….


Υποστηρίζουν ότι το γονίδιο αυτό διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στον τρόπο με τον οποίο αντιδρά ο εγκέφαλος σε μια χημική ουσία που καθορίζει το βαθμό δεσίματος ανάμεσα σε έναν άνδρα και μια γυναίκα…..


Οι άνδρες που έχουν μια συγκεκριμένη παραλλαγή του γονιδίου διαπιστώθηκε ότι συγκεντρώνουν χαμηλή βαθμολογία σε ένα ερωτηματολόγιο σχεδιασμένο να αξιολογεί πόσο δεμένοι είναι με τη σύντροφό τους, ενώ είναι  το πιο πιθανό να αναφέρουν προβλήματα στο γάμο τους….


Σοφοί λοιπόν όλοι όσοι λένε ότι τελικά τα πάντα είναι θέμα χημείας ανάμεσα στον άντρα και τη γυναίκα……    


  

Σχετικά Άρθρα

Back to top button