«Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης :Όφειλαν να δώσουν λύση, δίχως να χάνονται πολύτιμα χρόνια.»

 

Της Άρτας το γεφύρι”, λένε στην Αλεξανδρούπολη την περιβόητη επέκταση, αναβάθμιση, εκσυγχρονισμό του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης. Πάλι ξαναβρισκόμαστε σε ένα νέο πολύχρονο πισωγύρισμα, για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης μετά την χθεσινή διακοπή των εργασιών από το Υπουργείο και για μία νέα εκκίνηση ολοκλήρωσης του έργου (ενστάσεις σημερινών εργοληπτών, μελέτες, εξεύρεση πόρων, διαγωνισμοί) χρειάζονται χρόνια. Η Αθήνα επικαλείται την περιφέρεια και η περιφέρεια την Αθήνα.

 

Της Άρτας το γεφύρι”, λένε στην Αλεξανδρούπολη την περιβόητη επέκταση, αναβάθμιση, εκσυγχρονισμό του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης. Πάλι ξαναβρισκόμαστε σε ένα νέο πολύχρονο πισωγύρισμα, για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης μετά την χθεσινή διακοπή των εργασιών από το Υπουργείο και για μία νέα εκκίνηση ολοκλήρωσης του έργου (ενστάσεις σημερινών εργοληπτών, μελέτες, εξεύρεση πόρων, διαγωνισμοί) χρειάζονται χρόνια. Η Αθήνα επικαλείται την περιφέρεια και η περιφέρεια την Αθήνα. Ούτως ή άλλως χαμένα χρόνια για τον τόπο, χαμένα για την ανάπτυξη, κλεμμένα από το μέλλον των παιδιών μας, σε περίοδο κρίσης. Τα όποια λάθη έγιναν, έπρεπε να καταλογισθούν αλλά ταυτόχρονα να δοθεί λύση δίχως να χαθεί χρόνος. Ο χρόνος είναι ανάπτυξη, είναι χρήμα για τους πολίτες. Το έργο ,ούτως ή άλλως «κάποτε» θα γίνει. Το ζητούμενο είναι πόσα χρόνια μετά και γιατί δεν βρέθηκε η λύση που εξυπηρετεί τον Έβρο… Η περιφέρεια και κ. Γιαννακίδης «νίπτουν τας χείρας των» ότι καλώς έπραξαν..Ότι δεν υπήρχαν λύσεις!!!.εμείς ζητήσαμε το αποτέλεσμα, ένα δίαυλο του λιμένα βαθύ και ολοκληρωμένο τώρα, και όχι αιτιολογήσεις απλής διαχείρισης και αναποτελεσματικότητας. Ας τους κρίνουν οι πολίτες, όλοι μας. Για τον χρόνο που χάνεται, το μισό έργο που δεν θα λειτουργεί, θα κινηθούμε αναλόγως, όπως το οφείλουμε στους πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν.

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης- Περιφερειακής αναγέννησης, πρώην νομάρχης Ξάνθης, κ. Γιώργος Παυλίδης, δήλωσε σχετικά:

πράγματι – ανεξάρτητο θεσμικό της ρόλο το γνωρίζουν όλοι.

« Τα όποια λάθη και παραλείψεις υπήρξαν, έπρεπε να καταλογισθούν αλλά ταυτόχρονα, είναι θέση μας, έπρεπε να δοθεί λύση δίχως να χαθεί χρόνος. Γιατί με τη λύση των νέων διαδικασιών-κατά την άποψή μας-η ζημιά θα είναι πολύ μεγαλύτερη. Τα χρόνια της πολύχρονης καθυστέρησης μετά την διακοπή, είναι χρόνια χαμένης ανάπτυξης, οικονομικών οφελών και υπεραξιών που δεν υπάρξουν για την Αλεξανδρούπολη και τον Έβρο.»

Υποσημείωση: Ποιός επικαλείται κατά περίπτωση και προεξοφλεί, προς πολιτικό του όφελος, ενέργειες της διαχειριστικής αρχής, όπως εντάξεις έργων και την ίδια στιγμή οχυρώνεται πίσω από τον –

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

  

Σχετικά Άρθρα

Back to top button