Διεύθυνση: Μακεδονίας 4, Ξάνθη, Τ.Κ. 67100 - Τηλ.: 25410 21717 - e-mail: agonasxan@gmail.com
 Πρωτοσέλιδο 
Σάββατο, 10 Νοεμβρίου, 2018
8510
 
 
Κέρδισε τις εντυπώσεις η μεικτή χορωδία του Συλλόγου Ποντίων χορευτών
Κέρδισε τις εντυπώσεις η μεικτή χορωδία του Συλλόγου Ποντίων χορευτών

Με μεγάλη επιτυχία στέφτηκε  τo 10o Διεθνές  φεστιβάλ φιλαρμονικών  χορωδιών και  ορχηστρών  που  πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο μουσικής  Θεσσαλονίκης στις  2- 3  και 4 Νοεμβρίου  .

    Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού και Αθλητισμού , Εσωτερικών , Τουρισμού και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ,  με την συμμετοχή χορωδιών από πολλές  πόλεις της Ελλάδος.

Η σκηνή του Μεγάρου Θεσσαλονίκης γέμισε με ηχοχρώματα που άφησαν ενθουσιασμένους τους θεατές  . Οι Παιδικές χορωδίες ,οι χορωδίες πολιτιστικών συλλόγων ,συλλόγων γυναικών και  οι φιλαρμονικές που ανέβηκαν επί σκηνής κέρδισαν άξια το θερμό χειροκρότημα των θεατών.

Tην παρουσίαση έκανε η Βίκυ Χατζή από τον ΑLpha

 Την Ξάνθη εκπροσώπησε επάξια η μεικτή χορωδία του Συλλόγου Ποντίων χορευτών Τραντέλλενες , που εμφανίστηκε στην σκηνή  ερμηνεύοντας τραγούδια του πόντου με την συνοδεία  του μαέστρου της Στέλιου Κολοβού , στην Λύρα τον Στάθη Χατζησάββα και στο νταούλι τον Γιώργο Γιαννακίδη. Μάλιστα ήταν η μοναδική χορωδία που ερμήνευσε τραγούδια του Πόντου.

 Η Χορωδία  Τραντέλλενες , ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2017 και την στελεχώνουν άνδρες ,γυναίκες και μουσικοί που η οικογενειακή τους καταγωγή πηγάζουν από όλες τις περιοχές του Εύξεινου Πόντου .

Το ρεπερτόριο τους περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα τραγουδιών .