Διεύθυνση: Μακεδονίας 4, Ξάνθη, Τ.Κ. 67100 - Τηλ.: 25410 21717 - e-mail: agonasxan@gmail.com
 Πρωτοσέλιδο 
Σάββατο, 10 Νοεμβρίου, 2018
8510
 
 
Η Ξάνθη υποδέχθηκε Λείψανο του Πολιούχου της Αγίου Ιωάννη Προδρόμου

Με πνευματική κατάνυξη, ο λαός της Πόλεως και Της Μητροπόλεως Της Ξάνθης και Του Περιθεωρίου , υποδέχτηκε το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018 , Το Ιερό Λείψανο Της Σιαγόνος Του Αγίου Ιωάννου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Του Χριστού , ο οποίος είναι ο Πολιούχος της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθεωρίου και ο Προστάτης Άγιος της Πόλεως. 

 Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης: «Το Ιερό Λείψανο υποδέχτηκε στην Πλατεία Μητροπόλεως ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας , Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων , με την παρουσία του Ιερού Κλήρου , των Ιεροψαλτών , των Χορευτών του Λυκείου Των Ελληνίδων της Ξάνθης, ντυμένοι με παραδοσιακές ενδυμασίες ραίνοντας με ροδοπέταλα το Ιερό Λείψανο και πλήθους κόσμου . 

Την Ιερά Σιαγόνα του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου , κόμισε στην Πόλη μας , από την Ιερά Μονή Σταυρονικήτα Του Αγίου Όρους , ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής , Αρχιμανδρίτης Τύχων με την συνοδεία Του.

Το παρέλαβε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Παντελεήμων και στη συνέχεια με πομπή μεταφέρθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Του Τιμίου Προδρόμου , όπου εψάλη Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός Της Κυριακής με Αρτοκλασία και Κήρυγμα. 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων στο κήρυγμα Του , ευχαρίστησε τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο Τύχωνα για την έλευση Του για πολλόστη φορά στην Πόλη και την Μητρόπολη μας , εύχομενος στον Θεό όπως ευλογεί την Ζωή Του και το έργο Του και να σκεπάζει άπασα την αδελφότητα της Ιεράς Μονής .

Συνέχαρη τέλος τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου , Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Προιστάμενο Του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Του Τιμίου Προδρόμου Ιωακείμ Μούκανο , γιατί χάριν στην δική Του πρωτοβουλία , κομίστηκε το Ιερό Λείψανο στην Ιερά μας Μητρόπολη . Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018 , ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας , Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων , Ιερούργησε εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Του Τιμίου Προδρόμου Ξάνθης και τέλεσε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας , συλλειτουργούντων του Πανοσιολογιωτάτου Καθηγουμένου Της Ιεράς Μονής Σταυρονικήτα , Αρχιμανδρίτου Τύχωνα , των Πατέρων της συνοδείας Του και των Πατέρων του Ιερού Ναού».