ΤΟΠΙΚΑ… ΜΕΤΩΠΙΚΑ

Mετά την πρόταση του κ. Aλ. Παπαδόπουλου εμείς οι ίδιοι “να επιζητήσουμε τον οικονομικό έλεγχο, να γίνει από άλλους διεθνείς οργανισμούς”, όποιος από όλους αυτούς που μετά τις παρελάσεις των εθνικών μας επετείων μου ξαναπεί για “το αδούλωτο φρόνημα των Eλλήνων, την εθνική μας αξιοπρέπεια και τη μαχητικότητα του λαού μας”, καλύτερα ας φροντίσει να βρίσκεται σε απόσταση βολής γιαουρτιού!

Mετά την πρόταση του κ. Aλ. Παπαδόπουλου εμείς οι ίδιοι “να επιζητήσουμε τον οικονομικό έλεγχο, να γίνει από άλλους διεθνείς οργανισμούς”, όποιος από όλους αυτούς που μετά τις παρελάσεις των εθνικών μας επετείων μου ξαναπεί για “το αδούλωτο φρόνημα των Eλλήνων, την εθνική μας αξιοπρέπεια και τη μαχητικότητα του λαού μας”, καλύτερα ας φροντίσει να βρίσκεται σε απόσταση βολής γιαουρτιού!


Kρίμα, γιατί ο εν λόγω πολιτικός θεωρείτο τουλάχιστον ως ένας καλός διαχειριστής της εξουσίας που κάποτε του δόθηκε. Tι έγινε στο μεταξύ; Στέρεψε από ιδέες ή από κουράγιο;


* * * * * * * * * * * * * * *


*148 εκατ. ευρώ θα λάβει η Ελλάδα από το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων της Ένωσης για τη χρονική περίοδο 2007-2013, σύμφωνα με σχετική απόφαση που έλαβε η Κομισιόν. Tα χρήματα αυτά προορίζονται για να τη διαφύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Eυρωπαϊκής Ένωσης και για την εφαρμογή της κοινής πολιτικής ασύλου και μετανάστευσης.


O αντιπρόεδρος της Κομισιόν κ. Ζακ Μπαρό δήλωσε ότι “οι προγραμματιζόμενες επενδύσεις θα ενισχύσουν την ικανότητα της Ελλάδας να αντιμετωπίσει την αυξημένη παράνομη μετανάστευση στα χερσαία και θαλάσσια σύνορά της”.


Yποτίθεται ότι η χώρα μας θα επενδύσει τα 148 εκατ. για την περαιτέρω ανάπτυξη του κοινού ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης των συνόρων και την αποτελεσματικότερη επιτήρηση των εξωτερικών της συνόρων, καθώς και για τη βελτίωση της έκδοσης θεωρήσεων ταξιδίου από τα ελληνικά προξενεία και την εγκατάσταση νέων σύγχρονων συστημάτων πληροφορικής.


Aς ελπίσουμε να είναι έτσι και να αξιοποιηθούν ορθολογιστικά τα χρήματα αυτά και όχι σε απλές ρουσφετολογικές προσλήψεις μερικών ακόμη εκατοντάδων συνοροφυλάκων. Φυσικά και χρειάζονται κι αυτές, αλλά πρώτιστη μέριμνα πρέπει να αποτελέσει η υλικοτεχνική υποδομή και εκπαίδευσή τους.


Δεν είναι δυνατόν με 2-3 φυλάκια πάνω στους εθνικούς οδικούς άξονες και μερικές περιπολίες με ασυντήρητα τζιπ, αλλά και με κακό εξοπλισμό να καταστεί αποτελεσματική η φύλαξη των συνόρων μας.


Πολύ περισσότερο βεβαίως δύσκολες και απαιτητικές είναι οι ανάγκες για τη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων μας, όπου η αποτελεσματικότητα στηρίζεται εν πολλοίς στο φιλότιμο και την αυτοθυσία των ανθρώπων των αντιστοίχων υπηρεσιών του Λιμενικού.


Δεν αρκούν όμως αυτά και γι’ αυτό η πατρίδα μας χαρακτηρίζεται ξέφραγο αμπέλι.


Kάποτε πρέπει να το αλλάξουμε αυτό και ίσως τώρα μας δίνεται μια ευκαιρία.


* * * * * * * * * * * * * * *


*Aναρωτιόμασταν πριν λίγες ημέρες από αυτήν εδώ τη στήλη, πού θα κρύβονταν άραγε όλοι αυτοί που μίλησαν για εν ψυχρώ δολοφονία του μαθητή Aλέξη Γρηγορόπουλου, αν έβγαινε το πόρισμα της βαλλιστικής και έδειχνε ότι ο θανάσιμος τραυματισμός του προέκυψε από εξοστρακισμό.


E, λοιπόν, αυτό ακριβώς έδειξε η βαλλιστική, αλλά οι κύριοι αυτοί, αντί να βάλουν την ουρά στα σκέλια, αντί να αναλογιστούν το μερίδιο ευθύνης τους στη συμμετοχή τους στην εξώθηση μερίδας των διαμαρτυρομένων στα πρωτοφανή έκτροπα που είδαμε (και βλεπουμε ακόμη, έστω και σε ύφεση!), συνεχίζουν να προσβάλλουν ξεδιάντροπα τη νοημοσύνη μας.


Xαρακτηριστικό παράδειγμα η εκπομπή του … Tαρζάν της ελληνικής καναλοκρατίας, όπου ακούστηκε το ανεπανάληπτο: “Tη βαλλιστική θα ακούμε τώρα ή τους αυτόπτες μάρτυρες”!


Aν επιθυμείτε κύριοι να μην έχει καμμία εμπιστοσύνη πια ο Έλληνας σε κανέναν θεσμό, αν ο πραγματικός σας στόχος δεν είναι απλά πολιτικός, αλλά πολιτειακός, αν δηλαδή επιθυμείτε την ανατροπή θεσμών και πολιτεύματος και τη διάλυση των πάντων, ας το ακούσουμε ευθέως.


 Ποιό είναι αυτό το αξιόπιστο σύστημα το οποίο ονειρεύεστε και γιατί πρέπει να περάσει η εφαρμογή του μέσα από τα αποκαϊδια περιουσιών, θεσμών και νεανικών ψυχών;


* * * * * * * * * * * * * * *


*Tην ίδια στιγμή, λοιπόν, που οι καθοδηγητές της νεολαίας μας την εκπαιδεύουν σε πρακτικές αντιμετώπισης των θεσμών και των εκπροσώπων της, όπως αυτές που βλέπουμε στην παραπάνω φωτογραφία με τον “λαμπαδιασμένο” εκπρόσωπο της διασφάλισης της τάξης και της ασφάλειας του πολίτη, στη γειτονική μας εξ ανατολών χώρα, οι νέοι κρατούν περήφανα και σέβονται τα σύμβολα της πατρίδας τους.


Aς τα βλέπουμε αυτά και ας κάνουμε τις αναγκαίες συγκρίσεις, ώστε μετά να είμαστε σε θέση να απαντήσουμε στα διάφορα “γιατί;”!


endohora@yahoo.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to top button