Διεύθυνση: Μακεδονίας 4, Ξάνθη, Τ.Κ. 67100 - Τηλ.: 25410 21717 - e-mail: agonasxan@gmail.com
 Πρωτοσέλιδο 
Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου, 2018
8535
 
 

Τελικά έληξε άδοξα η κυβερνητική ρότα εναντίον του τηλεοπτικού σταθμού "Σκάϊ".

Η απαγόρευση κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών να παίρνουν μέρος σε τηλεοπτικές συζητήσεις στον εν λόγω σταθμό που κατά τη συγκυβέρνηση λειτουργούσε βάσει προγραμματισμένου και οργανωμένου σχεδίου εναντίον της κυβέρνησης με αφορμή τις καταστρεπτικές πυρκαγιές, τους 93 νεκρούς, την καταστροφή περιουσιών και περιβάλλοντος, έληξε, μετά την αποπομπή του υπουργού προστασίας του πολίτη και την αντικατάσταση των αρχηγών της ΕΛΑΣ και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Σ' αυτή την πολιτική κόντρα δικαιώθηκε ο "Σκάϊ" και ως συνήθως πολιτικά χαμένη και ταπεινωμένη από τα γεγονότα και τις εξελίξεις βρέθηκε η συγκυβέρνηση.

Ίσως, τα ίδια και χειρότερα  συμβαίνουν με τη διαχείριση κρίσεων των εθνικών μας θεμάτων, της οικονομίας, της γεωστρατηγικής και της εξωτερικής πολιτικής.

Η ουσιώδης διαφορά είναι ότι, με το θέμα "Σκάϊ", η συγκυβέρνηση έχασε μεν την αξιοπιστία της και σε εσωτερικό πολιτικό επίπεδο, στα άλλα θέματα εξωτερικής πολιτικής, οικονομίας και εθνικά, χάνει η χώρα και βρίσκεται στο καναβάτσο.

 

Και από την Κεφαλλονιά, ο πρόεδρος της δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, πετάχτηκε με τη συνοδεία του μέχρι την Αμοργό για να συμμετάσχει στον εορτασμό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος.

Στην καθιερωμένη πλέον ομιλία του έκανε αναφορά για τους νεκρούς των πρόσφατων πυρκαγιών  ν' αναλάβουν, όσοι έχουν, τις ευθύνες τους (ο ίδιος σαν μέλος και υπουργός των κυβερνήσεων της ΝΔ και ως στενός συνεργάτης του Κων/νου Καραμανλή είναι εκτός του κάδρου των ευθυνών;) και κατηγόρησε την κυβέρνηση της Τουρκίας για την παράνομη κράτηση σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη των δύο ελλήνων στρατιωτικών.

 

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αν και βρίσκεται στην εξουσία επί 3,5 χρόνια δεν ήξερε, δε γνώριζε, είχε άγνοια για τις παράνομες δομήσεις στην περιοχή της Αττικής, κοίταζε από μακριά τα σπίτια που φύτρωναν σαν μανιτάρια μέσα σε δασώδεις και καμμένες εκτάσεις και τις άναρχες περιφράξεις ανύπαρκτων οικοπέδων, ζητούσε απλά να δηλώσουν τα αυθαίρετα, όπως και οι προηγούμενοι και με ένα πρόστιμο τα νομιμοποιούσε.

Σήμερα, μιλάνε για κατεδαφίσεις σπιτιών, περιφράξεων, άνοιγμα δρόμων και αντιπυρικών ζωνών.

Αυτά τα μεγάλα, παχιά και επικοινωνιακά λόγια να τα δούμε στην πράξη, να ζήσουμε επιτέλους, έστω και για πρώτη φορά, το γκρέμισμα των παράνομων κτισμένων βιλών επωνύμων και όχι κάτι σπιτάκια φτωχών ανθρώπων που μένουν με την οικογένειά τους.

Πρώτα, οι βίλες και οι τεράστιες εξοχικές κατοικίες, εδώ και τώρα, άμεσα, κύριοι της συγκυβέρνησης.

 

ΣΕΚΕ, ΣΕΚΑΠ, ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ και COCO ΜΑΤ, η αιχμή του δόρατος της οικονομικής ανάπτυξης, της απασχόλησης του εργατικού δυναμικού της περιοχής μας και γενικότερα της κίνησης των καταστημάτων του Νομού, χωρίς φυσικά να εξαιρούνται και οι μικρότερες επιχειρήσεις, που συμβάλλουν αποτελεσματικά στη μείωση της ανεργίας, με τα όποια προβλήματα κατά καιρούς ανακύπτουν.