Διεύθυνση: Μακεδονίας 4, Ξάνθη, Τ.Κ. 67100 - Τηλ.: 25410 21717 - e-mail: agonasxan@gmail.com
 Πρωτοσέλιδο 
Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου, 2018
8535
 
 
ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ

Το 2019 συμπληρώνονται 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Ξάνθης και ίσως θα πρέπει να αρχίσει να μας απασχολεί ο τρόπος και η ποιότητα των επετειακών εκδηλώσεων.

Δυστυχώς πολλοί, αυτούς τους εορτασμούς τους βλέπουν ως φιέστες έχοντας στο μυαλό τους το οικονομικό όφελος η σαν μία ακόμα αργία της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Η εκπαιδευτική κοινότητα πρέπει να αναλάβει ρόλο οδηγού με σκοπό η νέα γενιά να εμπεδώσει, να γνωρίζει και να απαντά υπεύθυνα για τα πραγματικά γεγονότα και γιατι πρέπει να αποδώσουμε στους πρωταγωνιστες των γεγονότων του 1919 τις τιμές που τους αρμόζει.

Και αυτό το γράφω γιατί επί 70 και πλέον χρόνια αφήσαμε το λεγόμενο Μακεδονικό ζήτημα στις σκέψεις και στις ορέξεις κάθε ανιστόρητου, γαλουχώντας τρεις γενιές σε ιστορικά λανθασμένες και εθνικά επιζήμιες θέσεις.

Θεωρώ χρέος μας, ένα χρέος που έχουμε απέναντι στους νέους , να προσπαθήσουμε να διορθώσουμε τις στρεβλώσεις που έχει δεχτεί η Ιστορία μας, έχοντας πάντα στο μυαλό μας την φράση του Διονυσίου Σολωμού, πως πρέπει να θεωρούμε εθνικό ότι είναι αληθές.

Η Αντιπεριφέρεια δέχεται προτάσεις από φορείς, συλλόγους κ.α. για τον τρόπο που πρέπει να οργανωθούν οι εκδηλώσεις ώστε οι νέες γενιές θωρακισμένες με γνώσεις να έχουν απαντήσεις για κάθε ασχετο πονηρά σκεπτόμενο.

 

Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης