Διεύθυνση: Μακεδονίας 4, Ξάνθη, Τ.Κ. 67100 - Τηλ.: 25410 21717 - e-mail: agonasxan@gmail.com
 Πρωτοσέλιδο 
Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου, 2018
8514
 
 

Μετά τις αρχαιρεσίες που διεξήχθησαν στις 11 Μαρτίου 2018,συγκλήθηκαν σε σώμα τα νέα εκλεγμένα μέλη όπου προέκυψε ομόφωνα το νέο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου και έχει ως εξής:

 

Πρόεδρος :Γκαγκώνη Μαρία

Αντιπρόεδρος :Μπαλαφούτης Αθανάσιος

Γενική Γραμματέας :Κανδυλή Σταματία

Ταμίας :Ζωγράφος Ηρακλής

Οργ.Γραμματέας :Παπαδοπούλου Βάϊα

Τακτικό Μέλος:Χαραλαμπίδης Βασίλειος

Τακτικό Μέλος:Κουρτίδης Δημήτριος
Τακτικό Μέλος:Πανταζίδης Παναγιώτης

Τακτικό Μέλος:Ελευθεριάδης Χρήστος

Υπεύθυνος ΜΜΕ:Διαφωνίδης Χαράλαμπος.

Η Πρόεδρος Η Γραμματέας

Γκαγκώνη Μαρία Κανδυλή Σταματία


Ο σύλλογος συμμετέχει στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Διαστημικής του CANSAT που θα διεξαχθεί 11-14 Απριλίου στην Αθήνα με την 9 μελή ομάδα του συλλόγου ElementarySaveSatellite 1.

Στόχος της ομάδος μας είναι να κατασκευάσει με τον κατάλληλο εξοπλισμό και τους απαραίτητους αισθητήρες έναν μικροδορυφόρο σε μέγεθος κουτιού αναψυκτικού που θα εκτοξευθεί με έναν μικρό πύραυλο, σε ύψος ενός χιλιομέτρου. Κατά την διάρκεια της εκτόξευσης αλλά και κατά την διάρκεια της κάθετης προσγείωσης, με την βοήθεια μιας κατάλληλης συμμετρίας ενός αλεξίπτωτου, ο μικροδορυφόρος μας θα δέχεται διάφορες πληροφορίες σχετικά με την πίεση και την θερμοκρασία της ατμόσφαιρας. Η ομάδα που θα καταφέρει να κάνει τις πιο ακριβείς μετρήσεις και επιτύχει την αποστολή της, θα κερδίσει τον Πανελλήνιο διαγωνισμό και θα κατακτήσει το εισιτήριο για τον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό διαστημικής που διοργανώνει η ESA.

Αν θέλετε να μάθετε, από τα ίδια τα παιδιά, τι ετοιμάζουν τόσους μήνες, δεν μένει παρά να ακούσετε την ραδιοφωνική τους συνέντευξη που έδωσαν στο σταθμό <Όμορφη πόλη> Radio 89.9 FM. Για να ακούσετε την συνέντευξη πατήστε στο παρακάτω link:http://www.radio899.gr/?q=node%2F7523

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό δείτε εδώ:goo.gl/h5JdwU
#cansatgr #launching_your_dreamsω

 

Επίσης μετά από πρόσκληση του προέδρου της ΄Ένωσης Ελλήνων Φυσικών κ.Θεοδοσίου και του αντιπροέδρου κ.Φιλντίση η ομάδα μας συμμετείχε στο 17ο Συνέδριο της ΄Ενωσης Ελλήνων Φυσικών στη Μαθητική Ημερίδα ''Η Μακεδονία υποδέχεται τη γνώση''στη Θεσσαλονίκη 17-18 Μαρτίου . http://eef.gr/enimero…/1590-fisiki-mageyei-thessaloniki.html ''Γίνε και εσύ εισηγητής '' με θέμα: Προσομοίωση δορυφόρου,συμμετέχοντας στο CanSat ,οι ''RoboSpesialists''πήραν το 1ο βραβείο Ομαδικής Συνεργασίας. Συγχαρητήρια στα παιδιά και στον εκπαιδευτή Παύλο Γουναλάκη.

Οι μαθητές Λυκείου που συμμετείχαν είναι:

1ο ΓΕΛ

Καπουσούζης Απόστολος,Ρικάρντι Μάρκος,Σεκερτζής Δημήτριος.

2ο ΓΕΛ

Παπάνης Παναγιώτης, Τσίλογλου Παναγιώτης.

3ο ΓΕΛ

Ζερενίδης Κων/νος,Θεοδωρακέας Ευάγγελος, Κούδας Αντώνης.

2ο ΕΠΑΛ

Γρηγοριάδης Αντώνης.