Διεύθυνση: Μακεδονίας 4, Ξάνθη, Τ.Κ. 67100 - Τηλ.: 25410 21717 - e-mail: agonasxan@gmail.com
 Πρωτοσέλιδο 
Σάββατο, 20 Οκτωβρίου, 2018
8495
 
 
Κυκλοφόρησε η νέα «Ενδοχώρα»

Το 107ο τεύχος του περιοδικού «Ενδοχώρα» κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες.

Στίς 72 σελίδες περιλαμβάνονται όπως πάντα σημαντικά κείμενα ιστορικού, εθνικού, κοινωνικού και λογοτεχνικού ενδιαφέροντος. Ξεχωρίσαμε τα εξής:

  • Τα ιστορικού ενδιαφέροντος κείμενα του Ευ. Σοβαρά («Τα γεγονότα τού Διδυμοτείχου το 1205»), του Θ. Κυρκούδη («Το Διδυμότειχο τη μεταβυζαντινή οθωμανική περίοδο»), του Γ. Παπαφιλίππου («Το φορολογικό ως εργαλείο διαμορφώσεως πολιτικής και διπλωματίας μιας χώρα ακροβάτου»), του Δ. Κασαπίδη («Οι Φραγκισκανοί Conventuali και οι εγκαταστάσεις τους στη Θράκη»), του Δ. Βαλασίδη («Στρατιωτικός Σύνδεσμος – Γουδή»), του Ι. Μπαχά («Πετράκης Κυπριανού»), καθώς και μία ενδιαφέρουσα συλλογή από τις πρώτες εορταστικές κάρτες στην ελεύθερη Αλεξανδρούπολη, προσφορά της Π. Κουμπή – Αλμπάνη.
  • Προβληματισμοί σε εθνικά θέματα και πολιτικά ζητήματα από τον Ν. Δαπέργολα («1821-2018: Το χρονικό μιας προδωμένης Επνάστασης»), τον Α. Αντωνάκο («Πώς μας κρίνουν οι αρχαίοι μας πρόγονοι»), τον Γ. Κουριαννίδη («Το αυτονόητο και η πολιτική δειλία») και του Σ. Καραχότζα («Οι τουρκόψυχοι δήμαρχοι της Μύκης και οι Πομάκοι ψηφοφόροι»).
  • Την αναφορά της Δ. Ρετσινά – Φωτεινίδου στο 2018 ως «Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και την επιρροή του Αγίου Γρηγορίου Νύσσης»
  • Λογοτεχνικά κείμενα από τον Δ. Κράνη («Ο Μ. Καραγάτσης και ο κυβερνήτης του ‘’Κατσώνη’’, Βασίλης Λάσκος»), τον Σ. Μελισσαράτο («Όταν οι πέτρες κλαίνε»), τον Δ. Δημητριάδη («Πίσω από ένα γυαλί»), τον Π. Αντωνόπουλο («Αφηγήσεις από την Παλιά Παραλία της Κυπαρισσίας») και την Γ. Καλαβρέτζου («Επίλογος»).
  • Ποίηση του Α. Αντάνη, σχόλια και ειδήσεις, αλλά και σελίδες για το βιβλίο (Μ. Δανίκας, Β. Ναζλής, Σ. Αγγελίδου).

 

Αναζητήστε την «Ε» σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία σε όλη την Ελλάδα.

Παραγγελίες: endohora@yahoo.gr και στο 6977462806