Διεύθυνση: Μακεδονίας 4, Ξάνθη, Τ.Κ. 67100 - Τηλ.: 25410 21717 - e-mail: agonasxan@gmail.com
 Πρωτοσέλιδο 
Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου, 2018
8514
 
 

Ακούμε τον αναπληρωτή υπουργό υγείας Παύλο Πολάκη για ευρωπαϊκά προγράμματα υγείας και στο νοσοκομείο Ξάνθης, στο οδοντιατρικό κέντρο, δεν υπάρχει το ειδικό μηχάνημα για πανοραμική ακτινογραφία των δοντιών.

Οι ασφαλισμένοι ταλαιπωρούνται να κλείσουν ένα ραντεβού και αναγκαστικά πρέπει να περάσουν από ιδιωτικό ακτινολογικό ιατρείο, να πληρώσουν τον οβολό τους και να ξανακλείσουν ραντεβού.

Κύριε διοικητά, δεν υπάρχει ιδιωτικό οδοντιατρικό ιατρείο, το οποίο να μην έχει το αναγκαίο για την εργασία του μηχάνημα.

Και για να αναγκαστείτε να το προμηθευτείτε άμεσα, σας γνωρίζω ότι, σε ιδιωτικό ιατρείο της πόλης μας έχει εγκατασταθεί και εξυπηρετούνται οι ασθενείς του ανάλογο ακτινολογικό μηχάνημα πανοραμικής οδοντικής ακτινογραφίας, συνδεδεμένο σε ηλεκτρονικό υπολογιστή και ο θεράπων ιατρός μπορεί να εντοπίσει και την παραμικρή λεπτομέρεια για να καθορίσει με ακρίβεια την προβλεπόμενη εργασία.

 

Αν κάποιος επισκεφθεί τα νοσοκομεία της χώρας και του νομού μας θα αντιληφθεί με την πρώτη ματιά τους ντίλερ των φαρμακευτικών εταιρειών να προηγούνται των ασθενών στα ιατρεία και να διαφημίζουν στους ιατρούς την πραμέτεια τους.

Με το αζημείωτο λειτουργούσε αυτή η αμφίδρομη σχέση;

Κάποιοι κάνουν λόγο για ταξίδια, συνέδρια στο εξωτερικό, σε πολυτελείς προορισμούς, και ξενοδοχεία για τη συνταγογράφηση φαρμάκων της διοργανώτριας εταιρείας του συνεδρίου, από τους συμμετέχοντες ιατρούς.

 

Το ότι στην κυβέρνηση Καραμανλή 2004 - 2009 δεν εμπλέκεται κανείς υπουργός  και η φαρμακευτική δαπάνη έφθασε στο υψηλότερο σημείο, προκαλεί σχόλια και ίσως δικαιολογημένες αντιδράσεις.

Μείζον πρόβλημα υπάρχει με το Δημήτρη Αβραμόπουλο ως επιτρόπου μετανάστευσης και του Γιάννη Στουρνάρα ως διοικητή της τραπέζης της ελλάδος, οι οποίοι, ίσως, αναγκαστούν παραιτηθούν και να αντικατασταθούν από στελέχη της σημερινής συγκυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα.

Στην Ελλάδα ζούμε,όλα μπορούν να συμβούν κάτω από το τόξο της δημοκρατίας και του χρόνου που ενεδρεύει σε κάθε μας βήμα.