Διεύθυνση: Μακεδονίας 4, Ξάνθη, Τ.Κ. 67100 - Τηλ.: 25410 21717 - e-mail: agonasxan@gmail.com
 Πρωτοσέλιδο 
Σάββατο, 13 Οκτωβρίου, 2018
8490
 
 
Μαθητές σε «ρόλο» Ευρωβουλευτή στα Εκπαιδευτήρια E. Μαντουλίδη

Την αίθουσα της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα θυμίζει  για δύο μέρες το Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη,  καθώς 200 περίπου μαθητές της Α΄ Τάξης του  Λυκείου εννέα σχολείων από όλη την Ελλάδα θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα Προσομοίωσης Συνεδρίασης Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ άλλοι τόσοι μαθητές θα παρακολουθήσουν την εκδήλωση. 

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα πραγματοποιήσουν και φέτος, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά,  τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη, με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και με  την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και εγγράφεται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» που αποσκοπεί στη διάδοση των αξιών της ευρωπαϊκής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, καθώς και στην ενημέρωση και προβολή του θεσμικού ρόλου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και απευθύνεται σε καθηγητές (Senior Ambassadors) και μαθητές (Junior Ambassadors) και των τριών τάξεων του Λυκείου. 

Στην  εκδήλωση που  θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 και Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018, στο Αμφιθέατρο του Πολιτιστικού και Αθλητικού κέντρου του Γυμνασίου -  Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη  (12ο χλμ. Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών 570 01, Θέρμη, Θεσσαλονίκη ) συμμετέχουν τα εξής σχολεία:

1ο ΓΕΛ Εύοσμου, 5ο ΓΕΛ Καβάλας, Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα – Λιναρδάτου, 1ο ΓΕΛ Γιαννιτσών, ΑΞΙΟΝ Ξάνθης, Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη, 1ο ΓΕΛ Κατερίνης, Εκπαιδευτήρια Ν. Μπακογιάννη, ΓΕΛ Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Εύοσμου.  

Την πρώτη μέρα, την Πέμπτη, θα γίνουν οι Εγγραφές των Συνέδρων καθώς και  Εργασίες Επιτροπών - Συγγραφή Ψηφισμάτων - Προετοιμασία κειμένων ομιλιών.  

Την Παρασκευή  19 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί  η  Προσομοίωση Συνεδρίασης Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, από τις 9.30 π.μ έως τις 18.00 μ.μ.

Στην  τελετή έναρξης της συνεδρίασης, στις 10.30 π.μ, χαιρετισμό θα απευθύνουν η Ευρωβουλευτής κ. Εύα Καϊλή,  ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης κ. Κώστας Γκιουλέκας και ο Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα κ. Λεωνίδας Αντωνακόπουλος.  

Η διαδικασία της προσομοίωσης συνίσταται στη συγκρότηση εννέα   επιτροπών, μία από κάθε σχολείο,  και η κάθε μία  προτείνει ένα νομοσχέδιο προς ψήφιση και δέχεται τις αντίστοιχες τροπολογίες σε επιμέρους άρθρα του από τις υπόλοιπες επιτροπές.

Στόχος είναι μέσα από έναν γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο να προκύψουν, κατόπιν ψηφοφορίας, εννέα  νομοσχέδια που θα δίνουν λύση σε φλέγοντα ζητήματα. 

 Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη  για συνεχή και έγκυρη  πληροφόρηση   των μαθητών  πάνω σε ευρωπαϊκά θέματα.