Διεύθυνση: Μακεδονίας 4, Ξάνθη, Τ.Κ. 67100 - Τηλ.: 25410 21717 - e-mail: agonasxan@gmail.com
 Πρωτοσέλιδο 
Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου, 2018
8531
 
 
… Και ύστερα, ήλθαν οι μέλισσες…

Η πλειοψηφία των ελλήνων πολιτών διερωτάται, αν οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι 153 που υπερψηφίζουν τόσο σκληρά μέτρα για να διατηρήσουν μισθούς, οφίτσια και το πρεστίζ τους, αν έχουν ενοχές, αν κοιμούνται ήσυχα και ήρεμα το βράδυ, αν μπορούν να κοιτάξουν κατάματα την κοινωνία και τους ψηφοφόρους τους με τις συνεχείς πολιτικές κωλοτούμπες, την  αναντιστοιχία προεκλογικών λόγων και κυβερνητικών έργων.

Στην Ξάνθη, οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κυκλοφορούν στους δρόμους;

Συναναστρέφονται με την κοινωνία;

Ζουν και συμμετέχουν στην καθημερινότητα των νοικοκυριών ή είναι απλοί παρατηρητές των όσων συμβαίνουν μέσα από μια προστατευτική γυάλινη σφαίρα;

Οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές δεν όρθωσαν το ανάστημά τους, δε διεκδίκησαν τα οφειλόμενα από την κεντρική εξουσία για το νομό μας, δεν πίεσαν πολιτικά το αθηνοκεντρικό κράτος για την αναζωογόνηση της πραγματικής οικονομίας του νομού μας μένοντας απλοί χειροκροτητές του Αλέξη Τσίπρα και των πολιτικών που υλοποιεί κατ' εντολή εταίρων - δανειστών - ανταγωνιστών και "φίλων".

 

Το όνομα Μακεδονία παραχωρήθηκε επισήμως στη γειτονική χώρα τω βόρειων συνόρων μας, στα Σκόπια, και τα τηλεοπτικά μέσα πανελλήνιας εμβέλειας, πλην του "Αρτ" χαιρετίζουν την απόφαση.

Τα κόκκαλα του Παύλου Μελά, του Τέλους Αγρα, του Εμμανουήλ Παππά και των αγωνιστών του μακεδονικού αγώνα που έδωσαν και τη ζωή τους για την απελευθέρωση της Μακεδονίας, ανιδιοτελώς, για την πατρίδα, για του Χριστού την πίστη την Αγία, θα τρίζουν από ντροπή και από τη συριζαϊκή ματαιότητα των αγώνων τους, για μια λεύτερη, μια και μοναδική ελληνική Μακεδονία.

 

Μεγαλόστομες επικοινωνιακές συριζανελικές εξαγγελίες για οριστική έξοδο της χώρας μας από τα μνημόνια και την επιτροπεία.

Η αλήθεια είναι ότι, οι ευρωπαίοι εταίροι και δανειστές πήραν, ότι ήθελαν από τη χώρα μας, με την οικειοθελή πώληση των ασημικών μας και μας πετάνε σαν στημένη λεμονόκουπα στις αδηφάγες αγορές για να ολοκληρωθεί το οικονομικο-πολιτικό-γεωστρατηγικό και εθνικό έγκλημα σε βάρος της χώρα μας.

Θα έχουν την εποπτεία τήρησης των συμφωνηθέντων, δε θα μας δανείζουν, δε θα μας μειώσουν το χρέος, θα μας εκβιάζουν και εμείς θα βράζουμε στο ζουμί μας.

Αυτά θα ζήσουμε, όσοι ζήσουν, μετά την έξοδο από τα μνημόνια, χωρίς ν' αποδοθούν και πειθαρχικές ευθύνες σε όποιους και όσους ευθύνονται για το οκταετές συνεχόμενο έγκλημα της φτωχοποίησης της κοινωνίας και της υποθήκευσης - πώλησης της εθνικής μας περιουσίας.

Δεν είναι εν κατακλείδι διατεθειμένοι οι εταίροι να μας δανειοδοτούν στο διηνεκές, ούτε είναι ηθικό, νόμιμο και δημοκρατικό για τη χώρα μας να εξακολουθούμε να είμαστε επαίτες για τη δόση, για να αποπληρώσουμε παλαιότερες δανειακές υποχρεώσεις, να πληρώσουμε συντάξεις, μέρος των υποχρεώσεων προς τους προμηθευτές, να συντηρήσουμε το βαρύ και αναποτελεσματικό δημόσιο τομέα και φυσικά να έχει απόθεμα προεκλογικών παροχών, για την ικανοποίηση των παρατρεχάμενων και πολιτική άγρα ψήφων.

 

Με τη μορφή του επείγοντος κατατέθηκε στη βουλή το πολυνομοσχέδιο των 600 σελίδων με 50 καυτά προαπαιτούμενα για την κοινωνία.

Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, η απόφαση για απεργία με το 50% + 1 των τακτοποιημένων (οικονομικά) μελών, οι περικοπές στους τρίτεκνους και πολύτεκνους, η αύξηση ασφαλιστικών εισφορών, ο επαναυπολογισμός συντάξεων, είναι καυτά θέματα που καλούνται να υπερψηφίσουν οι 153 βουλευτές της συγκυβέρνησης, μετά το μασάζ που ανέλαβαν πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι άνθρωποι είναι αποφασισμένοι να φέρουν εις πέρας και στο ακέραιο, πάσει θυσία και πάσει δυνάμει την "αποστολή" τους, όχι φυσικά τις προεκλογικές τους υποσχέσεις με τις οποίες παγίδευσαν τον ελληνικό λαό και με την ελπίδα που του πούλησαν κέρδισαν την εμπιστοσύνη του και τη διακυβέρνηση της χώρας.

Οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης απλά και κατανοητά, δια ανατάσεως της χείρας και δια στόματος, θ' αναφωνήσουν το ναι σε όλα.

… Και ύστερα, ήλθαν οι μέλισσες…