Διεύθυνση: Μακεδονίας 4, Ξάνθη, Τ.Κ. 67100 - Τηλ.: 25410 21717 - e-mail: agonasxan@gmail.com
 Πρωτοσέλιδο 
Σάββατο, 13 Οκτωβρίου, 2018
8490
 
 
Φυτεύουμε παντού και πάντοτε ...

Φυτεύουμε παντού και πάντοτε ...

Έχουμε 80 στρέμματα με 1.000 και πλέον δέντρα.

Υπάρχει χώρος για πολλά ακόμη.

Την περασμένη εβδομάδα στην αυλή του σχολείου μας έγινε μία ακόμη πολύ ενδιαφέρουσα δράση. Οι μαθητές της Δ’ και της Ε’ τάξης του Δημοτικού με τη βοήθεια των δασολόγων της περιφέρειας, που επισκέφθηκαν το σχολείο μας, συμμετείχαν σε δενδροφύτευση. Το ενδιαφέρον τους για το περιβάλλον έγινε πράξη.

Τα παιδιά, αρχικά, συζήτησαν με τους δασολόγους και διατύπωσαν τα ερωτήματα τους σχετικά με την ανάπτυξη των δέντρων και τη χρησιμότητά τους προς τον άνθρωπο. Έπειτα, κάθε παιδί φύτεψε το δικό του δενδρύλλιο και συγκεκριμένα μία ελάτη το καθένα.

Πολύ συχνά στα σχολικά βιβλία μελετούμε περιβαλλοντικά θέματα με στόχο την ενημέρωση των παιδιών και την αφύπνιση της περιβαλλοντικής τους συνείδησης. Ωστόσο, οι βιωματικές δραστηριότητες αυτού του είδους καθιστούν τους μαθητές και τις μαθήτριες συμμέτοχους στην προσπάθεια και όχι απλούς παρατηρητές. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως το μέλλον αυτού του πλανήτη ανήκει στα παιδιά !

Ευχαριστούμε πολύ τους δασολόγους για την παρουσία τους στο σχολείο μας και για την πολύτιμη βοήθειά τους ! Αύξησαν κατά 20 τα δέντρα μας...

 

ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΞΙΟΝ