Διεύθυνση: Μακεδονίας 4, Ξάνθη, Τ.Κ. 67100 - Τηλ.: 25410 21717 - e-mail: agonasxan@gmail.com
 Πρωτοσέλιδο 
Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου, 2018
8476
 
 
Η κάλτσα άρχισε να ξηλώνεται και οι εξελίξεις θα καθορίσουν το μέλλον της γερμανικής Ευρώπη

Η υποκρισία της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο αποτέλεσμα και στη διενέργεια του δημοψηφίσματος της Καταλονίας και της δημιουργίας νέου ανεξάρτητου κράτους στην Ιβηρική χερσόνησο, έχει περάσει τα εσκεμμένα.

Η ίδια η γερμανική Ευρώπη συμμετείχε στο βομβαρδισμό, την καταστροφή, τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και τη δημιουργία ανεξάρτητων κρατών (Σερβία 1992, Μαυροβούνιο 2006, Κροατία 1991, Σλοβενία 1991, Σκόπια 1991, Βοσνία – Ερζεγονίνη 1992), τα οποία αναγνωρίστηκαν άμεσα, χωρίς κανένα ενδοιασμό.

Δε γίνεται, δεν είναι δημοκρατικές ευρωπαϊκές διαδικασίες ν’ αποφασίζεται κατά το δοκούν με δύο μέτρα και δύο σταθμά, ανάλογα με τα συμφέροντά τους.

Οποιος ανοίγει το λάκκο για τους άλλους, όχι συνήθως, αλλά πάντα, πέφτει και ο ίδιος μέσα λέει ο λαός μας.

Θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι, όταν οι αποσχίσεις πάρουν τη μορφή καταιγίδας και σας αγγίξει στο μαλακό υπογάστριό σας.

Η κάλτσα άρχισε να ξηλώνεται και οι εξελίξεις θα καθορίσουν το μέλλον της γερμανικής Ευρώπης.

 

Πάρα πολύ μεγάλο το ενδιαφέρον του αντιπεριφερειάρχη Κώστα Ζαγναφέρη, της ΝΟΔΕ Ξάνθης και προβεβλημένων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στην Ξάνθη για την κατασκευή και τοποθέτηση ανδριάντα του Κων/νου Καραμανλή στην πλατεία διοικητηρίου Ξάνθης.

Ας μας εξηγήσουν οι πρωτεργάτες της κίνησης, ποια η προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο και ποια η σχέση του με την Ξάνθη.

Η Πρώτη Σερρών είναι η γενέτειρά του και ορθώς υπάρχει ο ανδριάντας του εκεί. Στην Ξάνθη με ποια κριτήρια πάρθηκε η απόφαση;

Γιατί απορρίφθηκε σιωπηλά πρόταση του συλλόγου Πελοποννησίων  για ανδριάντα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη;

Τι θα γίνει αν ζητηθεί να αναγερθεί ανδριάντας του Ανδρέα Παπανδρέου; Των ανδριάντων δε θα έχει σταματημό.

Για το αείμνηστο νομάρχη, περιφερειάρχη, κάτοικο εν ζωή Ξάνθης Γιώργο Παυλίδη, με ενεργή παρουσία και προσφορά στα πολιτικά και στην τοπική αυτοδιοίκηση, δρώμενα της Ξάνθης και της ευρύτερης περιοχής, ίσως θα ήταν επιβεβλημένη ανάλογη αναγνώριση και τιμή.

 

Με μια απλή δήλωση ένας 15χρονος, χωρίς άλλες μακροχρόνιες διαδικασίες, μπορεί, αν το επιθυμεί, να προχωρήσει στην αλλαγή φύλλου.

Ψηφίστηκε κατ’ αρχήν το νομοσχέδιο από ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – Ποτάμι και ΔΗΣΥ χωρίς φυσικά να έοχυν διανοηθεί τι τεράστια ηθικά, οικογενειακά, εθνικά και νομικά προβλήματα θα προκύψουν.

Ο Ασκός του Αιόλου άνοιξε και το επικοινωνιακό πολιτικό παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ έχει αλλάξει την πολιτική ατζέντα των προβλημάτων καθημερινότητας οικολογικής καταστροφής, οικονομίας και εθνικών θεμάτων, εγκλωβίζοντας έντεχνα τα κόμματα της αντιπολίτευσης που τελικά τσίμπησαν στο συριζανελικό δόλωμα σαν πολιτικοί χάνοι.

Ποια θα είναι η θέση και η στάση των τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης στην αναμενόμενη ονομαστική ψηφοφορία;

Η επόμενη μέρα δε θα είναι πλέον ίδια με την προηγούμενη, θ’ αλλάξουν πολλά με απρόβλεπτες συνέπειες για την κοινωνία μας.

Είναι σίγουροι ότι, υπερψηφίζοντας το νομοσχέδιο πράττουν το σωστό, το δίκαιο, το εθνικό;

Θα μπορούν να κοιτάξουν την κοινωνία κατάματα;

Και φυσικά έπεται και το νομοσχέδιο, που αφορά την αναγνώριση της τουρκικής ένωσης Ξάνθης για το οποίο θ’ αναφερθούμε διεξοδικά σε προσεχές φύλλο μας.

 

Επιδεικτικά απούσα η συγκυβέρνηση από την ημερίδα του επαρχιακού τύπου στη Λάρισα.

Ο Νίκος Παππάς σνόμπαρε την ημερίδα και ο επαρχιακός τύπο πρέπει ν’ αντιδράσει ανάλογα σε όσα κόμματα δεν παρευρέθησαν, δεν απηύθυναν έναν χαιρετισμό στους εκπροσώπους του επαρχιακού τύπου η συμμετοχή των οποία ήταν καθολική.