Αντιπολίτευση… από τη συμπολίτευση

Τελικά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της προχθεσινής συνεδρίασης του Επιμελητηρίου Ξάνθης αποδείχθηκαν ικανά να πυροδοτήσουν το κλίμα μεταξύ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.
Τα οποία και κλήθηκαν να παραβρεθούν την Τετάρτη στις 7:30 μμ στη συνεδρίαση του ΕΒΕ προκειμένου να εγκρίνουν μεταξύ άλλων τη Β΄ Τροποποίηση προϋπολογισμού χρήσης 2009 του φορέα, καθώς και τον προϋπολογισμού χρήσης για το 2010.

Τελικά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της προχθεσινής συνεδρίασης του Επιμελητηρίου Ξάνθης αποδείχθηκαν ικανά να πυροδοτήσουν το κλίμα μεταξύ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.


Τα οποία και κλήθηκαν να παραβρεθούν την Τετάρτη  στις 7:30 μμ στη συνεδρίαση του ΕΒΕ προκειμένου να εγκρίνουν μεταξύ άλλων τη Β΄ Τροποποίηση προϋπολογισμού χρήσης 2009 του φορέα, καθώς και τον προϋπολογισμού χρήσης για το 2010.


Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τω δυο παραπάνω θεμάτων τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν το μέλος της συμπολίτευσης, κ. Νίκος Τσάβας έθεσε κάποιες διευκρινιστικές ερωτήσεις ζητώντας και αναλυτική ενημέρωση, όπως αυτό της διαχείρισης σεμιναρίων.


Ο κ. Τσαβάς εμμέσως πλην σαφώς κατηγόρησε την διοίκηση για αδυναμία διεκδίκησης και υλοποίησης κάποιων θεμάτων προς όφελος των εργαζομένων και μελών του Επιμελητηρίου, αλλά και για ελλιπή ενημέρωση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.


Την ελλιπή αυτή ενημέρωση επεσήμανε και το επίσης μέλος της συμπολίτευσης του Δ.Σ του ΕΒΕ, κ. Μυλωνάς.


Μάλιστα σε κάποια στιγμή το κλίμα φορτίστηκε ιδιαίτερα  ανάμεσα στον κ. Τσάβα και τον πρόεδρο του φορέα κ. Παναγιώτη Ανδρικόπουλο.


Αφορμή μια έκφραση αποστροφής του Προέδρου του Επιμελητηρίου προς τις ενστάσεις του κ. Τσάβα αναφορικά με τον προϋπολογισμό.


Η παρέμβαση του μέλους του Δ.Σ. Νίκου Παπαργύρη αποδείχθηκε σωτήρια όταν έσπευσε να τους θυμίσει «βλέπω εξαγριώνονται τα πνεύματα και είμαστε μεταξύ μας».


Αξίζει να σημειωθεί πως στο τέλος της συνεδρίασης ο κ. Ανδρικόπουλος ζήτησε συγνώμη από για την έκρηξή του από τον Νίκο Τσάβα.


Ο τελευταίος πάντως καταψήφισε τα συγκεκριμένα δυο θέματα, όπως και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Γ. Αθανασιάδης


Ο οποίος στη συνέχεια κατέθεσε και ερώτηση εκτός ημερησίας διάταξης αναφορικά με τη λειτουργία της διοίκησης σημειώνοντας μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά «τίθεται σοβαρό πρόβλημα ηθικής και ουσιαστικής τάξης με τον τρόπο που γίνονται οι συνεδριάσεις στο Επιμελητήριο».


Ο Γιάννης Αθανασιάδης επεσήμανε ότι θέματα της εκτός ημερήσιας διάταξης θα έπρεπε να συζητώνται πρώτα, ενώ θα έπρεπε να υπάρχει και καλύτερη ενημέρωση των μελών της συνεδρίασης για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και μάλιστα τέσσερις μέρες πριν από τη σύγκλιση του Διοικητικού Συμβουλίου, αν και στη συνέχεια ωστόσο παραδέχτηκε ότι έχουν κάποια βήματα θετικά, τα οποία όμως δεν είναι αρκετά, όπως χαρακτηριστικά τόνισε.


Βέβαια στη συνέχεια ανέβασε τους τόνους του επιτιθέμενος προς τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Παναγιώτη Ανδρικόπουλο κατηγορώντας τον ότι δεν έχει προτάσεις και ότι οι συνεδριάσεις του Επιμελητηρίου έχουν δημοσιοϋπαλληλικό χαρακτήρα.


«Τι θέλετε και κάθεστε σε αυτή την καρέκλα κ. Ανδρικόπουλε; Δεν έχετε όραμα για την ανάπτυξη της οικονομίας του νομού», σημείωσε μεταξύ άλλων, καλώντας τον να παραιτηθεί.


Από την πλευρά του ο κ. Ανδρικόπουλος του σύνεστησε ψυχραιμία, θυμίζοντας τον πως ποτέ δεν έχει έρθει με προτάσεις προς συζήτηση παρά μόνο με κατηγορίες ανυπόστατες και ότι το Επιμελητήριο ασχολείται με όλα τα θέματα των μελών του και όπου μπορεί παρεμβαίνει.


Ενώ τέλος τα μέλη της συμπολίτευσης, Μωραϊτης και Μυλωνάς του επεσήμαναν ότι στο Επιμελητήριο δεν υπάρχουν παρατάξεις, αλλά είναι όλοι μαζί προς όφελος των μελών του φορέα.


Στο μεταξύ ο κ. Κατσαρίκας ενημέρωσε το Σώμα για τη συνεδρίαση που είχε γίνει στην Κατερίνη για τα κινέζικα καταστήματα και στις ενέργειες που συμφωνήθηκε να γίνουν, αλλά και για το υπόμνημα που θα αποστείλουν προς των πρωθυπουργό και όλες τις εμπλεκόμενες αρχές.


Ενώ σε τοπικό επίπεδο ήδη με επιστολές που έστειλαν την προηγούμενη εβδομάδα  ζητούν από τις  αρμόδιες αρχές του νομού των έλεγχο των κινέζικων καταστημάτων –εννέα δραστηριοποιούνται στην πόλη- και την εφαρμογή του ν. 3386/05.


Όλοι συμφώνησαν πως το πλήγμα που δέχονται από τον αθέμιτο ανταγωνισμό αυτών των καταστημάτων είναι μεγάλο, υπογραμμίζοντας παράλληλα και τα αμφιβόλου ποιότητα προϊόντα που πωλούν.


 


                                                                                          Δέσποινα Γκούμα        

Σχετικά Άρθρα

Back to top button