Διεύθυνση: Μακεδονίας 4, Ξάνθη, Τ.Κ. 67100 - Τηλ.: 25410 21717 - e-mail: agonas@xan.forthnet.gr
 Πρωτοσέλιδο 
Τετάρτη, 23 Μαΐου, 2018
8401
 
 
  • Στην εκδήλωση – συζήτηση   την Τετάρτη 24 Μαΐου 2017 ώρα 8 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κομοτηνής  (Πολύκεντρο Κομοτηνής)
  • Στην πορεία ειρήνης την Κυριακή  28 Μαΐου 2017, στην Κομοτηνή, που θα ξεκινήσει στις 10.30 π.μ. από το στρατόπεδο Παράσχου και θα καταλήξει στην κεντρική  πλατεία Κομοτηνής
  • Στην έκθεση φωτογραφικού υλικού με γενικό τίτλο «Όχι στην εκμετάλλευση, τον  πόλεμο, την προσφυγιά» την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017 στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής από τις 6 μ.μ. μέχρι τις 10 μ.μ.

 

Φίλοι της ειρήνης

      Η καπιταλιστική κρίση γεννά φτώχεια, ανεργία και πόλεμο. Οι ενδο-ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί εντείνονται, κλιμακώνεται το κυνήγι των εξοπλισμών, πολλαπλασιάζονται οι περιφερειακές εστίες πολεμικών αναμετρήσεων. Οι ευθύνες όλων των ευρωΝΑΤΟϊκών μονοπωλίων και κυβερνήσεων είναι τεράστιες. Η αντιπαράθεσή τους με τα μονοπώλια της Ρωσίας προκαλεί συγκρούσεις, δυστυχία και θάνατο. Το δράμα των ξεριζωμένων προσφύγων και μεταναστών συνεχίζεται και βαθαίνει. 

      Η Ελλάδα, δεμένη στο άρμα των ιμπεριαλιστικών ενώσεων και συμμαχιών, συμμετέχει στους ανταγωνισμούς, για να διεκδικήσουν οι εγχώριοι επιχειρηματικοί όμιλοι μεγαλύτερο μερίδιο από την καταλήστευση των λαών. Η κυβέρνηση δίνει «γην και ύδωρ» στους ΝΑΤΟϊκούς δολοφόνους για να εξοντώνουν τους λαούς. Μόνη απάντηση και αντίσταση στον ιμπεριαλιστικό  πόλεμο και τη συμμετοχή της χώρας μας μπορεί να δώσει ο λαός

Γι’ αυτό σας καλούμε να πάρετε μέρος στις εκδηλώσεις που διοργανώνουμε από 24/5/17 μέχρι και 1/6/2017

  1. Στην εκδήλωση - συζήτηση την Τετάρτη 24 Μαΐου 2017 ώρα 8 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κομοτηνής  (Πολύκεντρο Κομοτηνής) με θέμα :«Η όξυνση των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων και οι κίνδυνοι για τους λαούς της περιοχής μας. Η θέση της Ελλάδας.» Θα μιλήσει ο Νίκος Ζώκας, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη. Στην εκδήλωση θα τιμηθούν με αναμνηστικό τιμητικό δίπλωμα τα παιδιά που πήραν μέρος στις «πρωτοβουλίες δράσης»  που οργάνωσε η  Επιτροπής Ειρήνης Ν. Ροδόπης σε συνεργασία με  φορείς της Α΄ βάθμιας εκπαίδευσης.
  2. 2.     Στην πορεία ειρήνης την Κυριακή  28 Μαΐου 2017, στην Κομοτηνή, που θα ξεκινήσει στις 10.30 π.μ. από το στρατόπεδο Παράσχου και θα καταλήξει στην κεντρική  πλατεία Κομοτηνής όπου θα χαιρετίσουν εκπρόσωποι φορέων και θα ακουστούν ποιήματα για την ειρήνη.

Έκθεση φωτογραφικού υλικού με γενικό τίτλο «Όχι στην εκμετάλλευση, τον πόλεμο, την προσφυγιά» την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017 στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής από τις 6 μ.μ. μέχρι τις 10 μ.μ