Διεύθυνση: Μακεδονίας 4, Ξάνθη, Τ.Κ. 67100 - Τηλ.: 25410 21717 - e-mail: agonasxan@gmail.com
 Πρωτοσέλιδο 
Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου, 2018
8514
 
 
Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Ομίλου στο Μαγικό Ξάνθης πραγματοποίησε την Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018 η πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου  στην Ελλάδα, καKate Smith. Κατά την διάρκεια της επίσκεψής της, η κα Smith ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε τόσο για την δράση του Ομίλου σε όλο τον κόσμο, όσο και για την θέση των Πλαστικών Θράκης στην Κυκλική Οικονομία. 
Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Αβδήρων και σε συνεργασία με το Περιφερειακό Τμήμα του Ε.Ε.Σ Ξάνθης, πραγματοποιήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 2018 σε μέλη των Συλλόγων Γυναικών του Δήμου, αλλά και σε απλούς πολίτες,  παρουσίαση Πρώτων Βοηθειών, σχετικά με περιστατικά όπως Απώλεια Αισθήσεων, Καρδιοαναπνευστική Αναζοωγόνηση (ΚΑΑ), Πνιγμονή και αντιμετώπιση Τραυμάτων και Αιμοραγιών.
Έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη 15 Νοέμβρη ο αγωνιστής του κομμουνιστικού κινήματος Θεοχάρης Παρασκευόπουλος. Ο σύντροφος Χάρης, γιός του κομμουνιστή Δημήτρη Παρασκευόπουλου, υπηρέτησε από πολύ μικρός τη λαϊκή υπόθεση και γι αυτό εισέπραξε από τις δυνάμεις του συστήματος συνεχείς διώξεις, εξορίες, δίκες και βασανιστήρια, που σημάδεψαν την υγεία του.
 Ο φιλόλογος και συγγραφέας Θανάσης Μουσόπουλος (γενν. 1949) ανήκει στη γενιά το ’70 . Εκτός από τα δοκίμια και τις μελέτες επιδόθηκε και στην ποίηση. Από το 1978 ως σήμερα ο Θανάσης Μουσόπουλος έχει εκδώσει εννέα ποιητικές συλλογές : - Ο ήλιος σκιάδιο, ποιήματα 1967 – 1977, 1978- Διοίκηση αλλοτρίων, ποιήματα 1970 – 1981, 1982- Οιακισμοί, ποιήματα 1980 – 1983, 1990- Άδηλες σχέσεις, ποιήματα 1986 – 1996, 2000
Αναμένονται οι Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς, των Θεοφανείων.Πρωτεύουσες χωρών που αποτελούν πόλο έλξης, συγκεντρώνουν εκατομμύρια τουρίστες, έχουν στολιστεί.Λονδίνο, Παρίσι, Βιέννη σέρνουν το χορό.Σιμά, μέρα με τη μέρα, ξεπροβάλλουν ενας - ενας παραδοσιακοί εορταστικοί προορισμοί.Στην πόλη μας απο Δευτέρα 19 Νοεμβρίου αρχίζει ο εορταστικός διάκοσμος των δρόμων της.Όμως η είδηση είναι στις εσωτερικές σελίδες της εφημερίδας, στα ψιλά γράμματα.
Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018 και την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018, καθώς και τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018 και την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018, κατά τις ώρες 15:00 έως 18:00, θα πραγματοποιηθούν εργασίες επί της οδού 28ης Οκτωβρίου, από την Πλατεία Ελευθερίας έως την Πλατεία Δημοκρατίας, που αφορούν στην τοποθέτηση χριστουγεννιάτικου διακόσμου στην πόλη μας. Για τον λόγο αυτό θα διακοπεί η κυκλοφορία οχημάτων στο ανωτέρω τμήμα της οδού.Παρακαλούμε για την κατανόηση και την προσοχή σας.
Συνελήφθη, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 49χρονος αλλοδαπός, ο οποίος μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες. Αναλυτικότερα, ο δράστης οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου), μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα.
Οι πολύμηνες και εμπεριστατωμένες έρευνες σε συνδυασμό με την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων οδήγησαν τους αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης η οποία διακινούσε ναρκωτικές ουσίες σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας και συγκεκριμένα στους νομούς Δράμας, Θεσσαλονίκης, Σερρών και Κοζάνης.
Ξεκίνησε την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018 η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στους 2.432 δικαιούχους στην Ξάνθη. Η πίστωση των αντίστοιχων ποσών στους τραπεζικούς λογαριασμούς αφορά το δίμηνο Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου 2018 και πραγματοποιείται μέσω των Διατραπεζικών Συστημάτων (ΔΙΑΣ) Α.Ε.Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ξάνθης ενεργοποίησαν όλες τις διαδικασίες προκειμένου να καταβληθούν άμεσα τα προνοιακά επιδόματα στους δικαιούχους.
Ο διαχωρισμός κράτους - εκκλησίας που ανακοινώθηκε, σε κοινή συνέντευξη από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον προκαθήμενο της εκκλησίας της Ελλάδος μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, είναι μία εν κρυπτώ συμφωνία των δύο ανδρών, εν αγνοία της πολιτικής και θρησκευτικής ηγεσίας του τόπου.Εμβρόντητοι η κυβέρνηση, η αντιπολίτευση και οι 82 μητροπολίτες της Ελλαδικής Εκκλησίας, 46 των παλαιών χωρών και 36 των νέων χωρών, πληροφορήθηκαν τη συμφωνία - προσχέδιο από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και οι αντιδράσεις τους καλά κρατούν.