Διεύθυνση: Μακεδονίας 4, Ξάνθη, Τ.Κ. 67100 - Τηλ.: 25410 21717 - e-mail: agonas@xan.forthnet.gr
 
 
 Πρωτοσέλιδο 
Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου, 2018
8317
 
Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ξάνθης ολοκλήρωσαν όλες τις διαδικασίες από την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018 προκειμένου να καταβληθούν άμεσα τα προνοιακά επιδόματα στους 2.357 δικαιούχους στην Ξάνθη.Η πίστωση των αντίστοιχων ποσών στους τραπεζικούς λογαριασμούς, η οποία πραγματοποιείται μέσω των Διατραπεζικών Συστημάτων (ΔΙΑΣ) Α.Ε., ξεκινάει τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018 και αφορά το δίμηνο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2017.
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ – ΒΙΒΛ/ΛΕΙΟ ΠΥΡΓΕΛΗ τηλ - 25410 72363 Προπώληση 7€ - Ταμείο 9€ - Πληροφορίες – 6974797109ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ -                ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥΛΗΣ     
Με τα γνωστά προβλήματα συνεχίζει την προετοιμασία της για την 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος Super League «Σουρωτή» η Xanthi FC. Στην σημερινή (18/1) πρωινή προπόνηση, μετά τις ασκήσεις προθέρμανσης, η τεχνική ηγεσία έριξε το βάρος σε τομείς της τακτικής και στα παιχνίδια υψηλής έντασης σε μικρούς αγωνιστικούς χώρους. Οι Λουσέρο – Μπρίτο ακολουθούν θεραπεία και ατομικό πρόγραμμα αντίστοιχα, ενώ δεν υπολογίζονται οι τιμωρημένοι Μεχία, Μπαξεβανίδης και Κίκε. 
Ξεχωριστό ήταν το βράδυ της Πέμπτης στο ξενοδοχείο Le Chalet, εκεί όπου η ομάδα της Xanthi FC έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της. Η Διοίκηση, το τεχνικό επιτελείο, οι προπονητές, το προσωπικό, η επαγγελματική ομάδα αλλά και τα τμήματα υποδομής της που αγωνίζονται στα αντίστοιχα ηλικιακά πρωταθλήματα της Super League καθώς και αντιπροσωπεία των Παλαιμάχων και των Xanthifans, δημοσιογράφοι αλλά και επίσημοι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ευχές για υγεία και για εκπλήρωση στόχων σε μία πετυχημένη χρονιά. 
Μετά το πέρας των Χριστουγεννιάτικων Εορτών και την συμμετοχή όλων στην «Ευχούπολη» Ξάνθης, ο Πρόεδρος Πασχάλης Λύρατζης και το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια για την αμέριστη στήριξή σας στην επιτυχή οργάνωση του νέου θεσμού.Είμαστε πεπεισμένοι ότι όλοι μαζί θα προχωρήσουμε και στο μέλλον, έτσι ώστε ο θεσμός να συνεχίσει με ανοδική πορεία. Νιώθουμε λοιπόν την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε τους: Τους Πολιτιστικούς συλλόγους Σύλλογος Κυπρίων Ξάνθης
Οι γιατροί του Νοσοκομείου Ξάνθης που συνήλθαν σε Τακτική Γενική Συνέλευση στις 10/1/2018 έκαναν μια ανασκόπηση της λειτουργίας του και συζήτησαν τα τρέχοντα προβλήματα .Ήταν γενική διαπίστωση ότι κάτω από την επιφανειακά εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου, αυξάνουν οι εκκρεμότητες και διογκώνονται τα προβλήματα. Είναι πασιφανές πως το Νοσοκομείο έχει σοβαρές ελλείψεις γιατρών και λειτουργεί χάρις στις υπερπροσπάθειες των ήδη υπηρετούντων που συχνά φτάνουν στα όρια της επαγγελματικής εξουθένωσης .
Πάνω από 10 εκατομ. ευρώ οφείλει η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης στους Ελληνες τευτλοπαραγωγούς και σήμερα έρχονται και μας διαβεβαιώνουν, ότι, είναι αμέριστο το κυβερνητικό ενδιαφέρον της συγκυβέρνησης για τη λειτουργία των εργοστασίων, την πληρωμή των οφειλομένων και την παραγωγή ζάχαρης που νακαλύπτει την εγχώρια παραγωγή.
Ο Φορέας Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης συμμετείχε και φέτος στις Μεσοχειμωνιάτικες Καταμετρήσεις Υδρόβιων Πτηνών (ΜΕΚΥΠ) που διοργανώνονται ετησίως από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, πανελλαδικά. Στις 13, 14 και 15 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκαν οι ΜΕΚΥΠ 2018 στο Εθνικό Πάρκο Οροσειράς Ροδόπης (ΕΠΟΡ), από τα στελέχη του Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης (ΦΔΟΡ) υπό την καθοδήγηση του ειδικού επιστήμονα, κ. Λαυρέντη Σιδηρόπουλου, συνεργάτη της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας.
Την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018, στις 19:00, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης  φιλοξενεί τον συγγραφέα κ. Σάββα Καλεντερίδη, ο οποίος θα μιλήσει με θέμα, «Οι Εξελίξεις στην Μέση Ανατολή- Κουρδικό Ζήτημα. Πώς επηρεάζουν Ελλάδα και Κύπρο». 
Σας ενημερώνουμε ότι, την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018, τη Δευτέρα  22 Ιανουαρίου 2018, καθώς και την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018 κατά τις ώρες 15:00 έως 18:00 και την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018, κατά τις ώρες 09:00 έως 14:00, θα πραγματοποιηθούν εργασίες επί της οδού 28ης Οκτωβρίου, από την Πλατεία Ελευθερίας έως την Πλατεία Δημοκρατίας (Κεντρική Πλατεία), εργασίες που αφορούν την τοποθέτηση του αποκριάτικου διάκοσμου της πόλης μας. Για τον λόγο αυτό θα υπάρξει διακοπή της κυκλοφορίας στο ανωτέρω τμήμα της 28ης  Οκτωβρίου.