Στις προσεχείς εκλογές θα ΚΛΑΨΟΥΝ ΜΑΝΟΥΛΕΣ

Οι προϋποθέσεις συμφωνίας των κυβερνήσεων της Ε.Ε. για μείωση του επιτοκίου, τη μετατροπή του από κυμαινόμενο σε σταθερό και στην επιμήκυνση για 50 χρόνια, θα συζητηθούν και θα αποφασισθούν (από τους εταίρους μας…) από Φθινόπωρο και βλέπουμε…

Η σημερινή συγκυβέρνηση (αλήθεια πιστεύετε ότι θα είναι αυτοί τότε… που θα συζητήσουν για το ελληνικό χρέος;) έχει plan b; Τι θα συμβεί αν οι κυβερνήσεις δεν κάνουν δεκτά τα ελληνικά αιτήματα; Ας μας πει επιτέλους κάποιος της συγκυβέρνησης αν έχουν στις… μακρινές σκέψεις τους και στις αποσκευές τους plan b!

 

Οι προϋποθέσεις συμφωνίας των κυβερνήσεων της Ε.Ε. για μείωση του επιτοκίου, τη μετατροπή του από κυμαινόμενο σε σταθερό και στην επιμήκυνση για 50 χρόνια, θα συζητηθούν και θα αποφασισθούν (από τους εταίρους μας…) από Φθινόπωρο και βλέπουμε…

Η σημερινή συγκυβέρνηση (αλήθεια πιστεύετε ότι θα είναι αυτοί τότε… που θα συζητήσουν για το ελληνικό χρέος;) έχει plan b; Τι θα συμβεί αν οι κυβερνήσεις δεν κάνουν δεκτά τα ελληνικά αιτήματα; Ας μας πει επιτέλους κάποιος της συγκυβέρνησης αν έχουν στις… μακρινές σκέψεις τους και στις αποσκευές τους plan b!

 

Όταν γινόμαστε μάρτυρες στην τηλεόραση μιας κοινωνίας που περιμένει υπομονετικά να προμηθευτεί ΔΩΡΕΑΝ από τους απεργούς λαϊκατζήδες προϊόντα για να θρέψουν, έστω και για μια – δυο μέρες την οικογένειά τους, τι νόημα έχει να πιστέψουμε τις διάφορες δημοσκοπήσεις που γίνονται για λογαριασμό καναλιών και εφημερίδων;

Στις προσεχείς εκλογές θα ΚΛΑΨΟΥΝ ΜΑΝΟΥΛΕΣ όπως έλεγε και ο μεγάλος Νίκος Σταυρίδης.

 

Αφού το ΠΑΣΟΚ που ίδρυσε ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου και υπήρξε ο κύριος εκφραστής και καταλύτης των πολιτικών εξελίξεων σε όλους τους τομείς της χώρας από την εποχή της μεταπολίτευσης μέχρι σήμερα,  σήμερα κάποιοι αιθεροβάμονες θέλουν να το “καταχωνιάσουν” στο χρονοντούλαπο της πολιτικής ιστορίας.

Αφού το οδήγησαν σε μονοψήφια ποσοστά (σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις) και είναι σίγουροι ότι θα καταποντιστούν, τόσο στις ευρωεκλογές του Μάη, όσο και στις βουλευτικές, όποτε και να γίνουν, επιχειρούν… όσοι έχουν απομείνει πλέον στο ΠΑΣΟΚ, να ιδρύσουν το νέο κομματικό σχηματισμό την Ελιά, με τα ίδια όμως πρόσωπα, με τις ίδιες ιδέες και τις ίδιες πολιτικές.

Το γιατί το ΠΑΣΟΚ θα είναι μια ανάμνηση για τους παλαιότερους και κάτι το άγνωστο για τους νεότερους, τι συμφέροντα… πολιτικά, οικονομικά και επικοινωνιακά κρύβονται… θα γίνουν γνωστά κάποια στιγμή και θα τα καταγράψει η ιστορία.

Μέσα από τα όποια λάθη που έγιναν για να γινόμαστε καλύτεροι, πρέπει να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι…

 

Τι σου είναι τελικά τα ΜΜΕ στη χώρα μας. Ξεκίνησαν με την πτώση του μπόινγκ 777 των Μαλαισιανών αερογραμών και μας βομβάρδιζαν επί ένα μήνα σχεδόν για τα αίτια και το πιθανό σημείο της πτώσης. Καλούσαν ειδικούς και μη σε συζητήσεις για ενημέρωσή μας.

Με τη βύθιση του πλοίου της Νότιας Κορέας ξεχάστηκε η αεροπορική τραγωδία και έγινε ο μεγάλος χαμός με βίντεο, τηλεοπτικές συνομιλίες παιδιών που πνίγηκαν και πρόσφατα ασχολούνται σε καθημερινή βάση… μέχρι την επόμενη, με την υπόθεση του λούνα παρκ και την εγκληματική αμέλεια των υπευθύνων και το χαμό ενός παιδιού.

Πάντως για τα μεγάλα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας (ιδίως τα αναλογικά κανάλια) δε γίνονται ανάλογες αναφορές αλλά προβάλλεται το success κυβερνητικό story.

Είδατε τι τεράστια μιντιακή έκταση πήρε το θέμα με το θάνατο του παιδιού στο λούνα πάρκ;

Ας μην ήταν ο δήμαρχος αριστερός.. και τότε το θέμα θα είχε κλείσει πολύ γρήγορα…

 

Να αφήσουν οι τράπεζες τις μικρές και αδύναμες επιχειρήσεις της χώρας μας, χωρίς δανειοδότηση ώστε να πτωχεύσουν και να ξεκινήσουν (δειλά – δειλά) τη χρηματοδότηση των υγειών επιχειρήσεων, δήλωσε ο κ. Προβόπουλος.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την… επιμονή της χώρας μας, οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες να δανειοδοτήσουν, να βοηθήσουν, έστω και με τα μνημόνια… να βγάλουν την Ελλάδα από την  κρίση, το τέλμα και το βάραθρο που την έχουν οδηγήσει, πρόσωπα και πολιτικές.

Η διαφορά πίσω από τις… μαύρες κουρτίνες είναι ότι αφήνουμε εμείς τις δικές μας επιχειρήσεις να πτωχεύσουν ενώ οι ευρωπαίοι μας… βοηθάνε και αισχροκερδούν και κερδίζουν πολλά. Τα πάρτι γίνονταν, γίνονται και μακροπρόθεσμα θα είναι σούπερ πάρτι.

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗ…

 

Το καινούργιο στην πολιτική δεν έχει καμία, μα καμία σχέση με την ημερομηνία γέννησης… ανακήρυξης ενός πολιτικού σχηματισμού.

Το καινούργιο στην πολιτική έχει σχέση με τις ιδέες, τις θέσεις και τις προτάσεις που βάζουν στο τραπέζι του πολιτικού γίγνεσθαι.

Πολλές φορές (βλέπε “Ποτάμι”) αν και είναι ένας νέος πολιτικός σχηματισμός που γεννήθηκε για συγκεκριμένο λόγο (να κόψει ποσοστό από το ΣΥΡΙΖΑ), δημιουργήθηκε εν μία νυκτί (κοιμήθηκε ο κ. Θεοδωράκης ως δημοσιογράφος και ξύπνησε ως αρχηγός κόμματος) και να σκεφθεί κανείς ότι αργεί να έρθει και η πεντηκοστή είναι ένα καθαρό προϊόν εφημερίδων και τηλεοπτικών σταθμών, έγινε μέρος του πολιτικού συστήματος πριν ακόμα κατατεθεί η πολιτική διακήρυξη, το πολιτικό μανιφέστο…!!!

Και θέλουν κάποιοι… να μας πείσουν ότι το “ποτάμι” θα… θα… θα… ασχοληθεί με τα προβλήματα εκατομμυρίων φτωχοποιημένων ελλήνων.

Στο καλό… και να μας γράφετε…

 

Ποιο είναι τελικά το διακύβευμα των προσεχών εκλογών;

Για τη Νέα Δημοκρατία με πρόσχημα τη σταθερότητα, την έξοδο από τα μνημόνια και την ανάπτυξη είναι η παραμονή της (με όποιο θυσία) στην εξουσία.

Για το ΣΥΡΙΖΑ είναι η αλλαγή των πολιτικών λιτότητας και με την ψήφο των πολιτών… η αποπομπή της συγκυβέρνησης από την εξουσία.

Για το ΠΑΣΟΚ, απλά μέσω Ελιάς, είναι η διατήρηση των ποσοστών των προηγούμενων εκλογών και μάλιστα εκβιάζοντας την ελληνική κοινωνία κατά ιταμό τρόπο, ότι αν δεν τους προτιμήσουμε… θα αποχωρήσουν από τον κυβερνητικό συνασπισμό (καλό σας ταξίδι).

Για το “ποτάμι” η θέση του είναι ο… ένας χρησμός της πυθίας του Μαντείου των Δελφών, δηλαδή και όλα και τίποτα.

Το ΚΚΕ έχει τις ίδιες σταθερές θέσεις για την έξοδο της χώρας μας από την Ε.Ε. και για λαϊκή εξουσία.

Για τη ΔΗΜΑΡ που ακροβατεί μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας να μην καταποντιστεί… να μη χαθεί… και να συνεχίσει να υπάρχει ως πολιτικός σχηματισμός.

Για τους ΑΝΕΛ που είναι σταθεροί στην αντιμνημονιακή τους πολιτική είναι να φύγει η συγκυβέρνηση από την εξουσία που με τις πολιτικές της έχουν φτωχοποιήσει χιλιάδες, πολλές χιλιάδες ελλήνων στο τέλμα και φυσικά να υπάρξει ως κόμμα και στο μέλλον.

Γίνεται λοιπόν αντιληπτό από όλους εμάς, ότι το διακύβευμα των προσεχών εκλογών για κάποιους είναι η διατήρηση στην εξουσία, για κάποιους άλλους η άνοδος στην εξουσία, για άλλους να συνεχίσουν να έχουν έναν καταγγελτικό λόγο και για κάποιους να συνεχίσουν να υπάρχουν…

Κανείς όμως, αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, δε θα ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας (φτώχεια, ανεργία, υγεία…) κατά μήκος, πλάτος, ύψος και βάθος.

Για τους συγκυβερνώντες έχουμε ιδίαν αντίληψη για τη γραμμή πλεύσης για το νέο που έρχεται και είναι πλέον ορατό σε όλους, η ΕΛΠΙΔΑ για ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας είναι η ρότα της αισιοδοξίας.

 

Χάρηκα και ενθουσιάστηκα όταν άκουσα στην εκπομπή “Ενικός” του Νίκου Χατζηνικολάου τον υποψήφιο περιφερειάρχη ΑΜ.Θ. κ. Τέρενς Κουίκ να γνωρίζει, να έχει θέση και άποψη για τα θέματα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και μάλιστα με ονοματεπώνυμο.

Εθεσε το ζητημα της φορολόγησης των εις την ανατολική Μακεδονία και Θράκη, επιχειρήσεων (26%) και των εις τη γείτονα χώρα (10%).

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι σε καθημερινή βάση ουρές αυτοκινήτων μεταβαίνουν σε Βουλγαρία, Σκόπια, είτε για ψώνια από σούπερ μάρκετ, είτε για οικοδομικά υλικά, είτε για βενζίνη, πετρέλαιο και αέριο αυτοκινήτων.

Την ίδια στιγμή οι αντίστοιχες επιχειρήσεις της περιοχής αντιμετωπίζουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα, κάποιες φυτοζωούν και κάποιες κλείνουν.

Ο κ. Κουίκ, που ζητά την ψήφο μας, με λόγο υπεύθυνο, δυναμικό και σταράτο, έθεσε το πρόβλημα επί των τύπων των ύλων. Οι άλλοι υποψήφιοι που ζουν στην περιοχή σιωπούν κρύβοντας κάτω από το χαλί το πρόβλημα…

Θέλει και αρετή και τόλμη η πολιτική… κύριοι…

 

Αφού ζούσαμε έναν βομβαρδισμό από τα… κυβερνητικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι ο κ. Στουρνάρας, ως επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε. θα θέσει το ελληνικό χρέος για συζήτηση, ο κ. Νταινσεμπλουμ ξεδόντιασε στην κυριολεξία τις κυβερνητικές μεγαλοστομίες, αναφέροντας ότι ο κ. Στουρνάρας δεν κατέθεσε κανένα σχέδιο για την ελάφρυνση του χρέους.

Ενώ η συγκυβέρνηση δεν έχει ούτε καν σχέδιο να καταθέσει, ζητά από το ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα να τους ανακοινώσει το plan b!

Εδώ γελάμε… ή κλαίμε…;

Σχετικά Άρθρα

Back to top button